Datum objave: 22. Kolovoz 2019

Dvije glazbene poslastice za kraj festivala "Više Rock'n'Rolla na Obali Mora"

Dvije glazbene poslastice za kraj festivala "Više Rock'n'Rolla na Obali Mora"
Diana Ferić
Diana Ferić

U zadnjem tjednu festivala Više Rock'n'Rolla na Obali Mora na otoku Murteru i ovog puta na rasporedu su dva odlična rock koncerta.

Večeras u Betini pulski pop/rock sastav Nola slavi 25 godina uspješne karijere. Bit će im to prvi nastup u Betini, a za svoju vjernu publiku na otoku pripremili su presjek svojih najvećih hitova. Tako će Betinjani na glavnom trgu Na moru imati priliku uživo slušati dobro poznate pjesme, od „Dio tebe“ iz davne 1995. pa sve do „Moj svijet“ sa zadnjeg Nolinog albuma.

 

Momci iz benda Nola predvođeni šarmantnom Gabrijelom, pjevačicom iznimnog glasa, na veliku pozornicu u centru Betinu penju se od 22 sata, a koncert je za sve posjetitelje besplatan.

Dan nakon, u petak, 23. kolovoza, porinovci iz koprivničkog benda Ogenj, i službeno zatvaraju ovogodišnje, drugo izdanje festivala. Ogenj je koprivnički etno/punk sastav osnovan 2015. godine. Glazbu koju Ogenj stvara jest miks čistog rock'n'rolla s primjesama punka, te je sve obogaćeno pitkom lirikom na kajkavskom. Uz standardne instrumente jednog punk rock benda, tu su još tamburica i violina. Poneki ih uspoređuju s domaćim Flogging Molly, dok nisu ni daleko od Mumford and the Sons-a. Balade, poskočice, poguranci, doskočice, zborna pjevanja, prštenje energije, znoj i suze dio su svakog performansa Ognja.
 

Ogenj je na ovogodišnjem Porinu slavio s dva kipića u kategorijama Najbolji album etno glazbe i Novi izvođač godine. Sutrašnji koncert održava se ispred murterske plaže Luke, a početak je zakazan za 22 sata. Ulaz se isto tako ne naplaćuje.

Festival Više RnR na Obali Mora realizira se od strane turističkih zajednica i općina na otoku, uz pomoć murterskog lokala Reful, kroz šibensku organizaciju PARK, poznatu po dugogodišnjim glazbenim projektima – Kulturaljka te festivali Regius i Membrain.
 

Iz kategorije: Kultura