Datum objave: 16. Kolovoz 2019

Počinju 22. Večeri dalmatinske šansone, festival koji je puno više od toga

Diana Ferić
Diana Ferić

Večeri talijanske kancone počinje večeras 22. Festival dalmatinske šansone u Šibeniku. Organizatori Festivala, umjetnički direktor Dušan Šarac i direktor Branko Viljac, najavljuju možda i najbolju Šansonu dosad.

 

Bit će izvedene neke od najboljih talijanskih kancona u proteklih šezdeset godina i to, kako u originalnoj talijanskoj verziji, tako i kao hrvatski prepjevi za koje je Arsen Dedić napravio najviše prepjeva ili napisao nove stihove. Nastupi će brojni izvođači, među kojima ima i Šibenčanki i Šibenčana - Nataša Cvitan Plazibat, Vojo Marković, Nera Gojanović te pjevačica koji imaju šibenske korijene - Mia Negovetić i Lara Antić. Tu je i jedna od ovom festivalu najvjernijih pjevača "stare garde" Đani Maršan.

 

Večer će biti zaključena hommageom Đeli Jusiću. Grupa Forum izvest će njegove vječne pjesme „Pusti da ti leut svira“, „La musica di notte“ i „Marijana“.
U subotu 17. kolovoza u 12 sati bit će priređeno posebno događanje u hotelu Bellevue na kojem će Croatia Records predstaviti dva izdanja: novo izdanje Arsenovih ranih pjesama među kojima su i one nastale od 1962. do 1964. godine, do sada javnosti nepoznate, te "rani radovi" Miše Kovača, pjesme nastale od 1962. do 1966. godine. Tom će prilikom Siniša Škarica će predstaviti i izdanje „2. dio Tvornice glazbe“.

 

U subotu na Večeri novih skladbi bit će predstavljene 23 nove skladbe. Voditelj festivalskog orkestra i ove će godine biti maestro Damir Marušić, dok su ovogodišnji voditelji programa Martina Validžić i Robert Ferlin. Festival će izravno prenositi HRT 2, te Hrvatski radio 2. program, s početkom u 21 sat. U show programu nastupit će Branimir Bubica & Klapa Sebenico.

 

17. kolovoza ujedno je i četvrta godišnjica smrti Arsena Dedića pa će ovogodišnja Dalmatinska šansona zasigurno imati i posebnu emotivnu notu.

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3