Datum objave: 19. Srpanj 2019

Priča o šibenskim trubadurima se nastavlja, večeras prvi "Trubadurfest" u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi „Trubadurfest - Šibenik 2019.“ održat će se večeras u Šibeniku, u klaustru crkve Sv. Frane, a počet će u 20,30 h. Nastupit će Josip Bašić,Igor Lokas,Svetin Milutin – Mačak,Vedranko Šikić – Balara,Tomislav Šimić – Šašo, Krešimir Španja i Zvonimir Varošanec,a organizator je TZ Grada Šibenika.

Na postojanje trubadura, samozatajnih pjesnika koji sami uglazbljuju i izvode vlastite stihove posvećene voljenom gradu, zavičaju i ljubavi prema svim ženama, ukazao je časopis "Volim Šibenik" na referendum o najljepšoj šibenskoj pismi svih vremena. Oni su uz divove glazbe za srce i dušu Arsena Dedića, Mišu Kovača, Vicu Vukova ili Ivu Pattieru, počeli isticati šibenske, vodičke, zablaćke, murterske, zlarinske i krapanjske trubadure. Nakon toga je, prema prili Stanka ferića HTV snim,io u dva nastavka dokumentarni film o šibenskim trubarudima.

 

Filma „Šibenski trubaduri“ govori o glazbenom i pjesničkom i fenomenu šibenskih trubadura, ljudi koji svoje emocije - zaljubljenost, čežnju, zadivljenost pa i tugu izražavaju kroz vlastite stihove koje sami uglazbljuju i izvode. Njihove pjesme svi vole i znaju iako žive izvan estradne industrije i nemaju nikakav publicitet.

Zahvaljujući angažmanu jednog od trubadura, Igora Lokasa ta se priča nastavlja održavanje "Trubadurfesta" u Šibeniku.
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3