Datum objave: 27. Lipanj 2019

Glumeći vješticu Senka Dodig jučer djeci na MDF -u predstavila svoju bajku "Zaljubljena vještica"

Glumeći vješticu Senka Dodig jučer djeci na MDF -u predstavila svoju bajku "Zaljubljena vještica"
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanka Senka Dodig, koja se do sada potvrdila kao uspješna ravnateljica Turističko - ugostiteljske škole u Šibeniku, pjesnikinja i tekstopisac, jučer se na promociji svoje bajke "Zaljubljena vještica" pokazala i kao odlična interpretatorica pa i glumica dok je djeci čitala tu priču obučena u vještičji kostim s velikim šeširom na glavi. Djeca su je pažljivo slušala i sudjelovala u toj radionici, a neki su joj pomogli i u čitanju. Knjigu je štampala uspješna izdavačka kuća Kašmir promet, a promocija je organizirana u sklopu programa MDF -a.

 

 Priča "Zaljubljena vještica" nastala je prije 10 godina zajedno s još 17 priča i redovito se reprizira na Hrvatskom radiju u sklopu ciklusa "Priča za laku noć" koji uređuje i vodi Majda Makovec Joksimović.

Govori o dvije sestre vještice, obje zaljubljene u mladića Sana kojeg su otele. Sano međutim voli Riu pa ga druga vještica Rua odluči otrovati. On osujeti njezinu namjeru i ubojiti napitak na prevaru ulije Rui. Spreman je zauvijek ostati Riin zarobljenik jer ju voli. Ta njegova žrtva poništava njezine vještičje moći i ona postaje obična žena. Ožene se i dobiju dvije djevojčice. Poanta priče je upravo to, da ljubav može biti tako jaka da poništi i vještičje moći"

Knjiga će, nakon Šibenika, u rujnu biti predstavljena u Berlinu, u organizaciji centra Hrvatske zajednice Berlin koji vodi Šibenčanka Karmen Meić. "Moram priznati da sam zbog toga jako uzbuđena. Gospođa Meić, koja je u Šibeniku vodila cvjećarnicu "Opera" sada je predsjednica Hrvatsku zajednice u Berlinu, a želja joj je promovirati rad ljudi iz Šibenika i šibensku kulturu. Kontaktira i s hrvatskim zajednicama u drugim državama tako da joj zaista hvala na tomu što me se sjetila", iskreno kaže Senka Dodig iza koje je veliki opus priča i pjesama.

U tridesetima godinama života počinje se intenzivnije baviti pisanjem poezije i tekstova za uglazbljivanje pri čemu nastaje suradnja s različitim izvođačima (klapa "Solaris“, "Pasika“, "Cambi" , Vinko Coce, Žanamari, Ivana Prgin i grupa MI, Dragica Gulin, dance grupa "Karma“, Jelena Radan, Marko Huljev) i sudjelovanje na festivalima. Na nekima od njih bila je i nagrađena - Melodije hrvatskog Jadrana, Zadarfest, Dora, Večeri dalmatinske pisme-Kaštela, Hercegovački radijski festival, Festival dalmatinske šansone.
Zbirka pjesama "Ispovid moru" izlazi 2009.

 

Osim pjesama piše i priče za djecu, što je njena prava ljubav, od kojih su mnoge izvedene na prvom programu hrvatskog radija, u ciklusu Priče za velike i male“/Priče za luku noć koji je uređivala Mejra Vindakijević odnosno odnedavno Maja Makoac:
Senka živi i radi u Šibeniku, udata je i ima dvoje odrasle djece. U slobodno vrijeme i dalje piše, pjesme, priče, romane, i mjuzikle za djecu – sve ono na što je mašta, snovi i čežnje navedu. 

Iz kategorije: Kultura