Datum objave: 24. Svibanj 2019

MDF nije ni počeo, a ruši rekorde:U jedna dan "planulo" 99 posto mjesta u radionicama

Diana Ferić
Diana Ferić

Online upisi u radionički program MDF-a opravdao je sva očekivanja, a u prve tri minute od početka upisa, zabilježeno je čak  700 prijava!

Oko 10 sati u četvrtak, 23. svibnja 2019., godine u likovnu radionicu 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku upisan je i Viggo iz New Yorka.

 

Nakon gotovo šest desetljeća postojanja Festivala i fizičkog upisivanja djece u radionice koje su kamen temeljac MDF-a, roditelji, bake i djedovi, tete i stričevi djecu su uz samo par klikova upisali u željenu radionicu. Nažalost, i dalje je velik broj djece ostao bez mjesta na radionici jer još jednu godinu u nizu, veći je broj zainteresirane djece od broja raspoloživih mjesta u radionicama i radionica samih što svjedoči o popularnosti radioničkog programa Međunarodnog dječjeg festivala čak i kad se radi o stolarskoj radionici koja je obogatila ovogodišnji program.

 

-Veliki broj djece nismo uspjeli upisati, a bilo je raspoloživo više od 900 mjesta u 42 radionice, a posebno nas veseli što su tako brzo popunjene literarne radionice koje su se ranijih godina sporije punile. Skroz smo oduševljeni i sretni što smo olakšali roditeljima i što ćemo i ove godine živjeti u čaroliji kreativnog stvaralaštva na našim trgovima i ulicama – poručili su iz organizacije Festivala.

Već prvog dana upisa, jučer, popunjeno je 99 posto svih mjesta. U ured Međunarodnog dječjeg festivala stižu samo pohvale i čestitke na ovom malom, ali važnom koraku naprijed za koji su zaslužni službe MDF-a i Median kreativna rješenja Šibenik.

 

Podsjetimo, 59. Međunarodni dječji festival i ove godine podržava predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar – Kitarović, uživa pratnju Hrvatske turističke zajednice i vas ostalih medija bez kojih mnogo toga ne bi bilo moguće!
Ovogodišnji Festival počinje 15. lipnja i traje do 29. lipnja, a ulicama i trgovima Šibenika orit će se dječji smijeh i veselje zahvaljujući desecima kazališnih predstava, uličnih umjetnika, filmskog i likovnog programa!
Uskoro više o programu 59. MDF-a!
 

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: