Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 23 Svibanj 2019 11:03

Ivo Brešan dobiva bistu u atriju HNK u Šibeniku, bit će otkrivena na njegov rođendan

Napisala: 
Ivo Brešan dobiva bistu u atriju HNK u Šibeniku, bit će otkrivena na njegov rođendan

Konačno smo dočekali da se u Šibeniku na dostojan način obilježi rođendan velikog šibenskog, hrvatskog pa i europskog književnika i intelektualca prof. Ive Brešana. Na njegov rođendan, 27. svibnja će u atriju šibenskog kazališta biti postavljena njegova bista koju je izradio kipar Nikola Vudrag. Istog dana bit će održano predavanje prof. dr. sc. Ivana Boškovića "Brešan i hrvatska književna kultura",a nakon toga izvedena "Autodenuncijacija" u kojoj sudjeluju Pero Mioč, Jasminka Antić i Anđelko Babačić. Sutradan, 28. svibnja Dramski studio "Ivana Jelić" HNK u Šibeniku prikazat će Otvoreni sat pod nazivom "U potrazi za Hamletom u Mrduši Donjoj". Riječ je o dramaturškim skica za improvizaciju predstave o nastanku predstave, kako su najavili iz HNK u Šibeniku.

"U potrazi za Hamletom u Mrduši Donjoj" je eksperimentalni i istraživački pokušaj kreiranja kazališne predstave atipičnom metodom čitanja postojećeg teksta i režijskog koncepta. Plan je navesti starije polaznike Dramskog studija HNK u Šibeniku da sami tumače tekst Ive Brešana , naprave podjelu uloga i prilagode komad vlastitoj generaciji i razumijevanju kako samog sadržaja drame, tako i kazališta kao medija", stoji u najavi.

 

Objavljeno u Kultura i zabava

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!