Datum objave: 30. Travanj 2019

Još jedan veliki uspjeh mladih šibenskih violončelista pod vodstvom prof. Vanje Bošnjak

Još jedan veliki uspjeh mladih šibenskih violončelista pod vodstvom prof. Vanje Bošnjak
Diana Ferić
Diana Ferić

Mladi violončelisti Glazbene škole "Ivana Lukačića" u Šibenikun pod mentorskom palicom prof. Vanje Bošnjak osvojili su 2 prve i 1 drugu nagradu, na 17.međunarodnom gudačkom natjecanju “Rudolf Matz” koje je održano od 24.-27.4.2019 u Čakovcu.

Profesorica Bošnjak jedini je profesor, koji je na proteklom natjecanju osvojio 3 nagrade.

Prve nagrade u svojim kategorijama osvojili su Nina Lucia Perina i Lovre Tunuković, dok je Katarini Mileti pripala 2.nagrada.
Nina Lucia Perina i Lovre Tunuković imali su čast svirati i na završnom koncertu.

Osim na natjecanju "Rudolf Matz", samo u posljednja dva mjeseca profesorica Bošnjak je na tri međunarodna natjecanja sa svojim nadarenim učenicima osvojila ukupno 7 prvih i 2 druge nagrade u različitim kategorijama.

U Italiji, na natjecanju "Giovani musicisti" održanom u Trevizu, Katarina Mileta osvojila je 1. nagradu, dok je Nina Lucia Perina u svojoj kategoriji osvojila 2. nagradu (prva nagrada nije dodijeljena).
 

Na nedavno održanom međunarodnom natjecanju "Daleki akordi" u Splitu, violončelisti Nina Lucia Perina, Katarina Mileta , Lovre Tunuković i Antea Čvorak osvojili su u svojim kategorijama izvrsne 1. nagrade, a Nina Lucia Perina je kao pobjednik kategorije svirala na svečanom završnom koncertu. Stručni žiri posebno je pohvalio i profesoricu Gordanu Pavić ,koja je učenike pratila na klaviru.

 

Iz kategorije: Kultura