Datum objave: 28. Ožujak 2019

Četvrti Membrain festival ovo ljeto u Šibenik dovodi preko 80 DJ-a iz cijele Europe i svijeta!

Četvrti Membrain festival ovo ljeto u Šibenik dovodi preko 80 DJ-a iz cijele Europe i svijeta!
Diana Ferić
Diana Ferić

Underground bass festival – Membrain, koji se ove godine po četvrti put održava u Šibeniku, danas je otkrio svoj nikad veći i raznolikiji lineup koji sadrži preko 80 DJ-a iz doslovno cijeloga svijeta. Najveće okupljanje bass glazbe i kulture u Dalmaciji, ovo ljeto održat će se na novoj jedinstvenoj festivalskoj lokaciji u Šibeniku – rt i kamp Martinska, a odvijat će se tijekom četiri dana produljenog vikenda, od 8. do 11. kolovoza.

Teško je posebno izdvojiti najveća DJ imena europske underground bass scene s popisa izvođača, ali sigurno se ne smiju zaobići velikani kao što su Loxy – londonski DnB producent koji je godinama važan dio evolucije tog žanra. Zatim DLR koji dolazi iz podzemlja Bristola, a proslavio se svojim DnB trakama širom svijeta i surađivao s najvećim facama žanra kao što su Break, Goldie i Mako.

Da ne ostane sve samo na DnB-u, pobrinut će se, između ostalih, dvojac Magugu i Stagga koji će na Membrain donijeti duboke dubstep zvukove i tvrde rap vokale. Trenutno jako popularni Lo-fi zvuk iz njemačkog podzemlja Hamburga donosi Beressi, poznat po svom specifičnom kombiniranju klasičnog hip hop zvuka s modernim bass elementima.

 

Tu su i ostala dobro poznata imena underground scene kao što su Pessimst, Overlook, Clarity, Ruffhouse, The Untouchables, Presha, Roffelos, VRH …

 

Uz njih nastupit će cijela plejada DJ-a koji u Šibenik po prvi put dolaze iz Kanade, Japana, Australije, SAD-a, Južne Amerike, Engleske, Nizozemske, Španjolske, Belgije, Njemačke, Portugala, ali i Hrvatske i regije. Svi će oni u četiri dana programa na tri pozornice prezentirati najbolje iz široke lepeze bass žanrova kao što su već spomenuti DnB, Dubstep i Lo-fi, ali i Grime, Dub, Jungle, Minimal, Garage i srodni pravci.

 

Četvrto izdanje Membrain festivala održava se na čarobnoj lokaciji Martinske u šibenskom kanalu s pogledom na grad, gdje će se ovo ljeto održati i festivali Regius, Seasplash, Nox i drugi. Uz bogati glazbeni program, za publiku iz cijele Hrvatske, bit će organiziran popratni dnevni program, ali i besplatni kamp u dubokom hladu borove šume.

Ulaznice za Membrain po pretprodajnoj cijeni od 250 kuna za sve dane festivala mogu se kupiti putem Entrio on line sustava http://bit.ly/MembrainFestival ili na Entrio pretprodajnim mjestima po Hrvatskoj. Festival se realizira u organizaciji šibenskog PARK-a, lokalnih promotora koji već gotovo desetljeće organiziraju prepoznatljive šibenske projekte Kulturaljku i Regius festival.

 

Iz kategorije: Kultura