Datum objave: 16. Veljača 2019

Arsenov fenjer:Šime Bubica raznježio publiku poznatim šansonama i poezijom

Arsenov fenjer:Šime Bubica raznježio publiku poznatim šansonama i poezijom
Diana Ferić
Diana Ferić

Šansonjersko - pjesničku večer punu emocija i romantike priredio je večeras Šibenčanima šibenski glumac Šime Bubica u foajeu kazališta koji je bio uređen poput nekog pariškog lokala prije 2. svjetskog rata s intimnim stolovima, svijećama, bocama finog vina, uz prigušeno crveno svijetlo.

Bio je to prvi program u sklopu projekta nazvanog "Arsenov fenjer", s prevladavajućim Arsenovim štihom iako je Bubica izveo i Brela, Poa, Šerbedžiju, Fiamenga, a na početku i prepjev Lenonove pjesme "Imagine". Mnoga srca razgalio je s "Bartbarom" i neizostavnom "Ne daj se Ines". Pratili su ga na klaviru Kristina Pešića i na gitari Ante Stošić,a kao gošća nastupila je šibenska sopranistica Tea Slavica koji su dali svoj  značajan obol iako je to bila njegova autorska večer.

Podsjetio je publiku kako su od 2015. godine otišli mnogi veliki glazbenici i glumci pa je i njima u čast nastupio večeras.

Šime Bubica uspješno je surađivao s Arsenom Dedićem, klapom Maslina, Mladenom Grdovićem, Renatom Sabljak, a zapažena je i njegova izvedba šansone "Dušo moja" s Rock akademijom.

Ta poetsko - glazbena  večer,  prema oduševljenim reakcijama publika, potvrdila je da je to jedna od kulturnih sadržaja koji je Šibeniku nedostajao.

Taj je projekt inicirao novi ravnatelj HNK ŠIbenik Jakov Bilić, a kazalište  je  i organizator.
  

Iz kategorije: Kultura