Datum objave: 28. Prosinac 2018

Šibenska Udruga P.A.R.K. slavi 29. prosinca 7. rođendan uz art bend Porto Morto

Šibenska Udruga P.A.R.K. slavi 29. prosinca 7. rođendan uz art bend Porto Morto
Diana Ferić
Diana Ferić

Zadnja subota u ovoj godini rezervirana je za slavljenički koncert zagrebačkog benda Porto Morto u sklopu 7. rođendana udruge PARK. Svoj premijerni šibenski nastup u klubu Azimut, Porto Morto održat će 29. 12. u subotu, kada se i službeno slavi 7. rođendan PARK-a te osam godina aktivnog djelovanja udruge. Tradicionalan je to slavljenički koncert PARK-a koji svake godine u prosincu organizira kvalitetne glazbene događaje u šibenskom klubu podno Katedrale.

Porto Morto je bend iz Zagreba koji je aktivan od 2011. godine te se oformio unutar JeboTon kolektiva. U razdoblju između 2011. i 2016. bend aktivno svira na festivalima i u klubovima po Hrvatskoj i regiji. Tijekom tog razdoblja radi na pjesmama koje su krajem 2016. izašle na istoimenom debi albumu. U 2017. sviraju brojne koncerte i festivale, rasprodaju KSET i pune Veliki pogon Tvornice Kulture povodom promocije albuma vrlo dobro prihvaćenog od strane publike i kritike.
“Ovaj album velik je u svjetskim okvirima, jer nudi nov i svjež pristup glazbi neopterećen standardnim zakonitostima popularne glazbe. Oni koriste elektroniku ravnopravno s brass sekcijom, bas linije pozivaju na ples, a gitara i klavirske dionice prate tekstove i liriku koja je svijet za sebe… Bez sumnje jedan od najboljih ovogodišnjih albuma objavljenih u Hrvatskoj”, napisao je Dubravko Jagatić u recenziji albuma.
Tijekom 2018. godine Porto Morto svirali su na mnogim festivalima u Hrvatskoj poput Zagreb Beer Fest, SuperUho Festival, Tam Tam Music Festival, Velvet festival i drugima. Bend trenutno radi na drugom albumu.

Šibenski PARK, Pokretači Alternativnog Razvoja Kulture, od 2011.godine organizirao je i sudjelovao u realizaciji brojnih poznatih manifestacija kao što su Regius Festival, Kulturaljka, Membrain, Nox, The Cave, Tunel, a osim koncertima i festivalima, PARK je društveni život grada obogatio i nebrojenim tribinama, radionicama, izložbama, filmskim projekcijama, plesom itd. Gotovo stotinu domaćih i stranih izvođača nastupilo je dosad na šibenskim pozornicama u organizaciji PARK-a.
Koncert benda Porto Morto počinje u subotu od 23 sata, ulaz je besplatan, a za slavljeničko raspoloženje prije i nakon svirke pobrinut će se Drug Podrug.

 

 

Iz kategorije: Kultura