Petak, 21 Prosinac 2018 10:15

Splitski premijeru nove Brešanove komedije "Koja je ovo država" nije propustio ni Mate Gulin ni poznati Splićani

Napisala: 
Splitski premijeru nove Brešanove komedije "Koja je ovo država" nije propustio ni Mate Gulin ni poznati Splićani

Nakon do sada nezapamćene medijske kampanje za hrvatski film u kojoj su mjesecima na kapaljku puštane informacije o filmu te nakon najveće zagrebačke premijere i splitska publika je sinoć imala priliku vidjeti o čemu se radi u novoj komediji Vinka Brešana „Koja je ovo država“.

Nova Brešanova komedija prikazana je u kultnom splitskom kinu Karaman, a kako je ekipa filma mjesecima držala radnju u tajnosti, za premijeru je vladao do sada neviđen interes. Da se radi o našem najbitnijem redatelju govore i brojne poznate osobe koje su posjetile premijeru poput Tončija, Vjekoslave i Ivana Huljića, Ane Gruice sa suprugom Boranom, sestara Zaninović, Fani Čapalije, Anamarije Asanović, Ive Perkušića, modnih dizajnera Arileo, Ledenko i Nede Makjanić Kunić, a pridružio mu se i šibenski glumac Mate Gulin koji glumi u tom filmu.

„Biti u ovom kinu, najstarijem u Hrvatskoj i Europi, veliki je privilegij. Imam čast da vam tu puštam film. No, koliko čast, toliko je i obaveza. Volio bih malo popraviti film, ali neću imati vremena do projekcije“ , našalio se Brešan u obraćanju publici uoči premijere.

U filmu se pojavljuju brojne glumačke legende poput Krešimira Mikića, Nikše Butijera, Lazara Ristovskog, Gorana Grgića, Sebastiana Cavazze, Gorana i Bojana Navojca, Gorana Bogdana, Ive Mihalić, Alme Price, Vedrana Mlikote i brojnih drugih.

Priprema za snimanje je trajala oko dvije godine, a u projektu bilo je angažirano više od 300 ljudi. Film je sniman je u Zagrebu, Lepoglavi i Lici, a faza postprodukcije u Varšavi, gdje se radila obrada tona, kolor-korekcija i specijalni efekti. Film je sniman između ostalog i u zgradi Vlade Republike Hrvatske te u kaznionici Lepoglava.

Uz Interfilm, producirali su ga Orka Production Studio iz Varšave i Zillion film te poduprijeli Hrvatski audiovizualni centar, Poljski filmski institut, Filmski centar Srbije, Poljska televizija, Eurimages i EU fond Kreativna Europa - MEDIA.

„Koja je ovo država“ kreće u kino distribuciju od 3. siječnja 2019. godine.
 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!