Datum objave: 01. Prosinac 2018

Uspješno 14. Martinje šibenskih Lionsa i LUCA:Prikupljeno 20 000 kuna za Dječji odjel uz odličnu zabavu i štimung

Uspješno 14. Martinje šibenskih Lionsa i LUCA:Prikupljeno 20 000 kuna za Dječji odjel uz odličnu zabavu i štimung
Diana Ferić
Diana Ferić

Lions klub Šibenik i njihova ženska inačica Luce ispunili su sva očekivanje ovogodišnjim, humanitarnim 14. Martinjem koje je sinoć održano u restoranu Atrij. Ono što je najvažnije – u dvorani nije bilo niti jedno slobodno mjestu, a gosti su se odlično zabavili i k tomu još dali svoj doprinos da se ispuni cilj, da se nabavi 20 000 kuna vrijedan prenosivi Compact 5 aparat za dječju dijagnostiku koji će prihodom s te večeri pokloniti Dječjem odjelu Opće bolnice Šibensko-kninske županije. Zbog toga im se sinoć na toj svečanoj večeri pridružila i Sanja Jakelić, ravnateljica šibenske bolnice koja im je zahvalila na toj donaciji i tome što misle na šibensku djecu.

Ante Bašić, trenutni predsjednik Lions kluba Šibenik kazao je kako taj klub od početka djeluje humanitarno, a ove godine su i zbog toga što je Hrvatskoj nužna demografska obnova odlučili da će pomoći što boljoj zdravstvenoj skrbi o djeci.

Svima koji su ove godine došli na tradicionalno Martinje šibenskog Lions kluba i tako pridonijeli toj vrijednoj humanitarnoj akciji zahvalila je i Gorjana Bašić, predsjednica šibenskih LUCA koje su, kao i svake godine, odradile lavovski dio posla u organizaciji Martinja. 

Na sinoćnjoj večeri bila je i predsjednica Distrikta 126 – Hrvatska Sanja Paprenjak dajući i time potpopru šibenskom Lions klubu. Došli su i članovi Lions klubova iz Zadra, Splita, Trogira..

 

 

Štimung je cijele večeri bio odličan. Svi su se  dobro zabavili uz grupu Bagatin i njihovu novu pjevačicu Ivanu Bulat kojoj je u nekoliko navrata pomogao i Alen Skroza. Poznati iluzionist Milorad Mišković Kasper je pokazao nekoliko svojim trikova, a najnapetija je bila igra „Ples srca“ u kojoj sudionici kupuju kartu za taj ples parova ne znajući koga će dobiti za partnericu ili partnera. Parovi su nazvano po poznatim svjetskim parovima od Romea i Julije do Donalda Trumpa i Melanie. Plesali su na različito vrstu glazbe da bi  u trećem krugu bili izabrali najuspješniji plasni parovi. I ove godine pobijedio je šibenski odvjetnik Frano Baica, ovog puta s partnericom Tamarom Vukman iz Trogira.

 

Organizirana je i bogata lutrija zahvaljujući brojnim donatorima, a svoj poseban doprinos povoljnim cijenama, odličnom hranom i  vrhunskom poslugom dao je i restoran Atrij.
Šibenski Lion klub obilježit će iduće godine 20. godišnjicu svog postojanja. Osnovali su ga ni više ni manje nego pokojni Ivo Brešan i Vice Vukov, a oni koji su sve te godine nastavili njihov rad bili su i ostali na razini zadane misije, a to je druženje i povezivanje kroz humanitarno djelovanje. Njihov je moto: Služimo!
 

Iz kategorije: Kultura