Datum objave: 20. Studeni 2018

U Gradskoj knjižnici danas izložba posvećena Milivoju Zeniću, promocija knjige o Faustu Vrančiću...

U Gradskoj knjižnici danas izložba posvećena Milivoju Zeniću, promocija knjige o Faustu Vrančiću...
Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba fotografija pod naslovom Kalama, skalama, butama članova Fotoklub Šibenik bit će otvorena i večeras u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku. Posvećena je Milivoju Zeniću, uglednom šibenskom intelektualcu i dugogodišnjem ravnatelju Knjižnice koji je preminuo 20. studenoga 2011., a nazvana je po njegovoj posljednjoj knjizi posvećenoj  starom Šibeniku.

Izložba će biti otvorena u 19 sati.

 

Inače, Gradska knjižnica danas vrvi događanjima:

U 13:00 u multimedijskoj dvorani bit će predstavljena knjiga Faust Vrančić i njegovo doba. Riječ je o zborniku radova s Međunarodnog znanstvenog skupa "Faust Vrančić i njegovo doba", održanog u Vodicama i Šibeniku u rujnu 2015. u povodu 400. obljetnice objavljivanja Novih strojeva Fausta Vrančića. Zbornik je objavljen u nakladi Memorijalnog centra "Faust Vrančić". Nakon pozdravnih riječi Ivane Skočić, ravnateljice Memorijalnog centra "Faust Vrančić", i Vilijama Lakića, ravnatelja Knjižnice, zbornik će predstaviti dr. sc. Marijana Borić, znanstvena suradnica na Odsjeku za povijest prirodnih i matematičkih znanosti Zavoda za povijest i filozofiju HAZU.

U 17:00 u prizemlju Knjižnice počinje program obilježavanje Međunarodnog dana dječjih prava, 20. studenoga.
Program uključuje sljedeća događanja:
17:00 (prizemlje) — Izložbu stripova sa županijskog natječaja za djecu iz dječjih vrtića i učenike nižih razreda osnovnih škola na temu "Upoznaj svoja prava!"
17:15 (prizemlje) — Nastup članova dječje dramske družine Društva Naša djeca Šibenik s kratkim komadom U iščekivanju reforme
17:30 (multimedijska dvorana) — Prikazivanje forumske situacije nazvane Lidlići (koja govori o odnosima među vršnjacima) što su je osmislile školska psihologinja Nikolina Furčić i voditeljica dramske skupine Nataša Jurić Stanković s članovima dramske skupine Martom Šantić, Gabrielom Mijić, Brunom Perišom, Kristinom Polić i Angelom Miletićem, učenicima 8. razreda OŠ Petra Krešimira IV. Šibenik. U forum-teatru sudjelovat će i učenici dvaju osmih razreda: iz OŠ Jurja Dalmatinca i OŠ Fausta Vrančića.
Program organizira Društvo Naša djeca Šibenik.

U 19:30 u galeriji će biti otvorena izložba radova članova likovne kolonije na Zlarinu (jedanaest akademskih slikara iz Sarajeva). Izložbu organizira Udruga "Kamenčići" Šibenik.

FOTO:ŠibenikIN
 

Iz kategorije: Kultura