Datum objave: 13. Studeni 2018

Šibensko kazalište ima ove godine dvije nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta

Šibensko kazalište ima ove godine dvije nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta
Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatski narodno kazalište Šibenik ima ove godine nominacije u dvije kategorije za Nagradu hrvatskog glumišta

Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina nominirana je tako Monika Vuco za ulogu Molly u predstavi "Molly Sweeney" Briana Friela urežiji Brune Bebić i koprodukciji Umjetničke akademije u Splitu, Hrvatskoganarodnoga kazališta u Šibeniku, Kulturno-umjetničke udruge Romb iz Splita,Umjetničke organizacije Mitropa iz Zagreba i Županijske udruge slijepih Split.

Uz nju su nominirane Matea Marušić za ulogu Puštenice Julke u predstavi "Vrzino kolo" JozeIvakića u režiji Vjekoslava Jankovića i produkciji Gradskog kazališta "JozaIvakić" Vinkovci i Hrvatskog kazališta u Pečuhu i Petra Svrtan za ulogu u predstavi "Govori glasnije" autorskog projekta Bobe Jelčića u produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba;

Druga nominacija je u kategoriji najbolje redateljsko, dirigentsko ili koreografsko ostvarenje - OPERETA / MJUZIKL Nominirana je Nina Kleflin za režiju mjuzikla "Čarobnjak iz Oza" u izvedbi Hrvatskoga narodnoga kazališta u Šibeniku, a uz nju Robert Bošković za režiju operete "Kod bijelog konja" u izvedbi Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku i Hari Zlodre za dirigiranje operete "Mala Floramye" u izvedbi Hrvatskoga narodnoga kazališta u Splitu.

Nagrade će biti dodijeljene 24. studenog 2018. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu s početkom u 21.00 sat, uz izravan televizijski prijenos na drugom programu Hrvatske radiotelevizije u režiji Paola Tišljarića i Lee Anastazije Fleger.

Žiri za DRAMU: Mirela Brekalo – Popović – predsjednica; Članovi – Goran Grgić, Ivica Kunčević, Anita Matić Delić, Mario Raguž. Žiri za OPERETU I MJUZIKL: Mirjana Bohanec Vidović – predsjednica; Članovi – Tonči Bilić, Mladen Janjanin. Žiri za PLES: Marko Gutić Mižimakov – predsjednik;
Članovi – Iva Hladnik, Ana Mrak.
Rad svih žirija koordinirala je tajnica Hrvatskog društva dramskih umjetnika Marija Filipović.
 

Iz kategorije: Kultura