Datum objave: 13. Studeni 2018

Šibensko kazalište ima ove godine dvije nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatski narodno kazalište Šibenik ima ove godine nominacije u dvije kategorije za Nagradu hrvatskog glumišta

Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina nominirana je tako Monika Vuco za ulogu Molly u predstavi "Molly Sweeney" Briana Friela urežiji Brune Bebić i koprodukciji Umjetničke akademije u Splitu, Hrvatskoganarodnoga kazališta u Šibeniku, Kulturno-umjetničke udruge Romb iz Splita,Umjetničke organizacije Mitropa iz Zagreba i Županijske udruge slijepih Split.

Uz nju su nominirane Matea Marušić za ulogu Puštenice Julke u predstavi "Vrzino kolo" JozeIvakića u režiji Vjekoslava Jankovića i produkciji Gradskog kazališta "JozaIvakić" Vinkovci i Hrvatskog kazališta u Pečuhu i Petra Svrtan za ulogu u predstavi "Govori glasnije" autorskog projekta Bobe Jelčića u produkciji Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba;

Druga nominacija je u kategoriji najbolje redateljsko, dirigentsko ili koreografsko ostvarenje - OPERETA / MJUZIKL Nominirana je Nina Kleflin za režiju mjuzikla "Čarobnjak iz Oza" u izvedbi Hrvatskoga narodnoga kazališta u Šibeniku, a uz nju Robert Bošković za režiju operete "Kod bijelog konja" u izvedbi Hrvatskoga narodnoga kazališta u Osijeku i Hari Zlodre za dirigiranje operete "Mala Floramye" u izvedbi Hrvatskoga narodnoga kazališta u Splitu.

Nagrade će biti dodijeljene 24. studenog 2018. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu s početkom u 21.00 sat, uz izravan televizijski prijenos na drugom programu Hrvatske radiotelevizije u režiji Paola Tišljarića i Lee Anastazije Fleger.

Žiri za DRAMU: Mirela Brekalo – Popović – predsjednica; Članovi – Goran Grgić, Ivica Kunčević, Anita Matić Delić, Mario Raguž. Žiri za OPERETU I MJUZIKL: Mirjana Bohanec Vidović – predsjednica; Članovi – Tonči Bilić, Mladen Janjanin. Žiri za PLES: Marko Gutić Mižimakov – predsjednik;
Članovi – Iva Hladnik, Ana Mrak.
Rad svih žirija koordinirala je tajnica Hrvatskog društva dramskih umjetnika Marija Filipović.
 

Iz kategorije: Kultura