Datum objave: 12. Listopad 2018

Galerija Krševan:Talentirana Šibenčanka izlaže portrete poznatih osoba izrađene u olovci

Galerija Krševan:Talentirana Šibenčanka izlaže portrete poznatih osoba izrađene u olovci
Diana Ferić
Diana Ferić

Talentirana akademska slikarica Nevena Petra Piližota, otvara u petak, 12. Listopada svoju novu samostalnu izložbu večeras u rodom Šibeniku u kojem je više puta izlagala

Izložit će svoje nove radova iz ciklusa Dnevnik kojim se bavi već nekoliko godina, a izložbu je nazvala Pogledi.

Riječ je o portretima stvarnih osoba, živućih i iz prošlosti, iz različitih područja: politike, književnosti, filma, glazbe, filozofije… Bit će izloženo dvadesetak radova u kolažnoj tehnici. To su crteži u olovci s novinskim papirom na papiru. Mogla bih reći da se radi o svojevrsnom dnevničkom zapisu u kojem pokušavam analizirati odnos promatrača i promatranoga, odnosno objekta i subjekta , kazala je Piližota za Šibenski.hr.

Svjesna je kako je odabir obične olovke i papira, kao likovnog jezika, u vrijeme digitalne medijske kulture i fragmentirane, a time i nepotpune, čak i iskrivljene slike i spoznaje, nešto toliko obično da je istovremeno i neočekivano, možda i nepoznato. Slično je i s odabirom portreta kao motiva u njezinoj umjetnosti. Iako će posjetitelji prepoznati osobe koje portretira, pitanje je znaju li ih zapravo, piše Šibenski.hr.

Studij slikarstva završila je prije sedam godina na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a godinu dana kasnije diplomirala je i na Pravnom fakultetu. Bila je i dobitnica rektorove nagrade.

Izložba Pogledi bit će otvorena u 19. 30 sati u Galeriji Krševan, a moći će se razgledati do 27. listopada.

FOTO:Slobodna Dalmacija
 

 

Iz kategorije: Kultura