Datum objave: 28. Rujan 2018

Publika ostala "do kraja uključena" i oduševljena na koncertu Kola na tvrđavi svetog Mihovila

Publika ostala "do kraja uključena" i oduševljena na koncertu Kola na tvrđavi svetog Mihovila
Diana Ferić
Diana Ferić

Pjevačkom društvu Kolo pripala je i ove godine čast da zatvori uspješnu sezonu tvrđave svetog Mihovila na kojoj su večeras, što je već tradicionalno, nastupili sa Simfonijskim puhačkim orkestrom OS HV-a, pod ravnanjem Miroslava Vukovojca-Dugana, dok je njihov dirigent Ivo Lise ovog puta bio u publici.

 

Koncert su nazvali „Stay Tuned“ , a izveli  su poznate glazbene teme iz filmova od Rata zvijezda, Doručka kod Tiffanya i pjesme Moon Rever preko Mačaka, Gladijatora, Tko pjeva zlo ne misli sa solistima Barbarom Suhodočan i Tomislavom Krešom do Priče sa zapadne strane i Gospodara prstenova da bi na kraju koncert završili s Arsenom i njegovom glazbom iz serije u registraturi što je publiku diglo na noge. Publika je uživala i nakon koncerta su se čule samo pohvale, a osmijeh s lica nije silazio ni članicama i članovima Kola koji su, kako su nam neki od njih i kazali, pjevali s guštom.

 

Budući da je u ovo doba godine hladnoća na tvrđavi svetog Mihovila već poslovična kolaši, posebno kolašice nastupili su u crnima kaputićima i mantilima.
PD Kolo jedino je na tvrđavi svetog Mihovila nastupilo svih pet godina, otkako je otvorena pa su na kraju snimili zajedničku fotografiju s publikom.
U gledalištu su bili hrvatski biskupi koji će sutra sudjelovati na koncelebriranoj misi na proslavi blagdana svetog Mihovila, zaštitnika Šibenika, te šibenski gradonačelnik Željko Burić i njegov kolega i gost u povodu Dana grada Šibenika vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suprugom.
 

Iz kategorije: Kultura