Datum objave: 24. Rujan 2018

MIlenijski Šime snimio u Fažani na Fra ma Fu festivalu milenijsku fotografiju posvećenu Mati Parlovu

MIlenijski Šime snimio u Fažani na Fra ma Fu festivalu milenijsku fotografiju posvećenu Mati Parlovu
Diana Ferić
Diana Ferić

Poznati akademski snimatelj Šime Strikoman snimio je proteklog vikenda čak tri milenijske fotografije – jednu u Solarisu na proslavi 50 godina Coca Cole u Hrvatskoj i dvije u Fažani, na završetku 4. Fra ma Fu festivala novinarske reportaže tako da se broj njegovih milenijskih fotografija popeo na 646, koliko ih je snimio u posljednjih 15 godina. Jedna od snimljenih fotografija u Fažani posvećena je boksačkoj legendi Mati parlovu, a druga Fažani pa su sudionici na njoj formirali amforu koja je zaštitni znak tog turističkog mjesta.

 

Nije daleko od istine da danas nema značajnijeg većeg skupa ili neke akcije koja prenosi snažnu poruku javnosti, a da nisu zabilježeni na Milenijskoj fotografiji koja je odavno postala brend.

Strikoman je svoj projekt u proteklih 15 godina obogatio i tehnološki unaprijedio, a snimanje tih fotografija postaju pravi hepeninzi u koje se, kao što je bilo jučer u Fažani žele uključiti i prolaznici i turisti. U Fažani je Strikoman snimanje završio pjevajući s visine, na vatrogasnim stepenicama stihove iz Milenijske pjesme Dinka Škevina: „Koliko malo triba volje da ljubav veže ljude!

 

„Ovo je projekt koji se razvija i ne mislimo ostati samo na snimanju milenijskih fotografija nego to razvijamo i u pravcu promocije Milenijskog šampanjca koji bi se pio na snimanju tih fotografija, milenijskih susreta i sličnih događanja“, otkrio nam je Šime Strikoman. Osim njega na tom projektu predano radi i njegova supruga Edita i sve zapravo počiva samo na njih dvoje koji na svakom snimanju odrade ono što bi negdje drugdje odradio tim od najmanje sedmero ljudi.
 

Iz kategorije: Kultura