Datum objave: 18. Rujan 2018

"Zavjet" i dalje među najčitanijim knjigama u Šibeniku pogledajte što još Šibenčani čitaju

Diana Ferić
Diana Ferić

Roman "Zavjet" Šibenčanke Orijane Koloper koji je izašao 2016. godine i dalje je je vrlo traženo štivo među Šibenčankama i Šibenčanima. Prema izvješću Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ ta se knjiga nalazi na četvrtom mjestu po čitanosti među 157 000 naslova koliko ih je u fundusu te knjižnice. Najčitanija knjiga je Williams John "STONER", na drugom mjestu je Hannah Kristin "POSLJEDNJI PLES LEPTIRA s 268 posudbi , a na trećem Hawkins Paul a"DJEVOJKA U VLAKU" koja je posuđena 255 puta.

Povijesni roman "Zavjet", podsjetimo govorio o događajima u Šibeniku u 17. stoljeću za vrijeme kuge i kandijskog rata , a okosnica je ljubavna priča Jelene i Matije koja očito još uvijek pobuđuju veliki interes Šibenčana.

Inače od šibenskim autora Orijanu slijedi Šime Storić sa sa svojom knjigom „Poljubit ću je uskoro, možda“ koju je u posljednje dvije godine posuđena 215 puta.

Zanimljivo je da među čitanim naslovima nema niti jednog svjetskog, a uglavnom ni hrvatskog klasika književnosti već su to redom noviji pisci.

Ima ih svega nekoliko poput Slavka Kolara, Dinka Šimunovića i njegova „Duga“ ili Ranka Marinkovića s „Kiklopom“ koji se valjda uzimaju jer su dio školske leptire.
 

Iz kategorije: Kultura