Datum objave: 26. Kolovoz 2018

Ni kiša ih neće omesti:Večeras Druga krapanjska trubadurska večer

Ni kiša ih neće omesti:Večeras Druga krapanjska trubadurska večer
Diana Ferić
Diana Ferić

Večeras u 19,30 sati u klaustru crkve sv. Krža na otoku Krapnju bit će održane 2. krapanjske trubadurske večeri, trubadurski festival kojeg je prošle godfine pokrenuo krapanjski trubadur Svetin Milutin Mačak.

Prošle godine Krapanjske trubadurske večeri bile su neočekivano uspješna glazbena večer puna emocija tijekom koje su izvedene neobično lijepe skladbe koje su bile pravo otkriće, a bilo je suza zbog snažnih osjećaja koje izazivaju trubadurski stihovi i njihovi iskrene interpretacije.
Na Prvoj krapanjskoj trubadurskoj večeri nastupili su trubaduri Vedranko Šikić Balara iz Murtera, Igor Lokas iz Vodica, Josip Bašić iz Šibenika i Tomislav Šimić Šašo. Oni će nastupiti i ove godine, ali na Krapanj dolaze još dva izvrsna šibenska trubadura, Marinko Miše i Joso Gracin.

Pokrovitelj manifestacije je Turistička zajednica Krapanj - Brodarica, vodi je Nikola Urukalo, a gost je pokretač projekta "Šibenski trubaduri", novinar, urednik časopisa "Volim Šibenik", Stanko Ferić.

Trubaduri su, podsjetimo, Šibečani, Krapljani, Murterini, Vodičani... koji svoju poeziju sami uglazbljuju i interpretiraju. Većina njih, iako ima izvrsne pjesme, nikada nije izdala nosač zvuka, ali svejedno imaju svoje hitove koje voli i rado slušaju oni koji ih poznaju.

Brodska linija Krapanj - Brodarica:
17.45
19.30
20.30

 

Iz kategorije: Kultura