Datum objave: 08. Srpanj 2018

The Frajle rasplesale i raspjevale publiku na tvrđavi svetog Mihovila u ozračju pobjede Hrvatske nad Rusijom

The Frajle rasplesale i raspjevale publiku na tvrđavi svetog Mihovila u ozračju pobjede  Hrvatske nad Rusijom
Diana Ferić
Diana Ferić

Hendikep da im je, prvi koncert u Šibeniku održan u subotu uvečer, iste večeri kada se igrala utakmica Hrvatska – Rusija koja je za veliku većinu ljudi imala prioritet pred svim The Frajlama koje nastupile na tvrđavi svetog Mihovila pretvorio se vrlo brzo u sretnu okolnost jer je neposredno nakon početka koncerta Hrvatska dala odlučujući gol i pobijedila Rusiju, u tom trenutku svi su u publici bili na nogama, slavilo se čestitalo, plesalo i pjevalo. Takva atmosfera trajala je do kraja koncerta , skoro tri sata. Ne pamti se kada je publika na tvrđavi svetog Mihovila sve vrijeme bila toliko rasplesana, raspjevana i tako dobro raspoložena.

 

 

Nema, međutim sumnje, da bi Frajlama to uspjelo i bez pobjede hrvatske reprezentacija, ali ovako je bilo još spektakularnije i veselije.

Potvrdilo s e da te Četiri dame - Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča članice uspijevaju nešto uistinu posebno – na jednom koncertu držati publiku na nogama, zainteresiranom, nasmijanom i raspjevanom skoro tri sata!

 

Publika je uglas s njima pjevala  već drugu pjesmu na koncertu, Runjićevu „Meni trebaš ti“ i tako je bilo do kraja, a repertoar koji su izvele bio je raznolik – od njihovih novijih pjesama s albuma „Ljubav na dar“ do poznatih obrada pjesama Olivera Dragojevića, Meri Cetinić, Jasne Zlokić, Bajage, Đorđa Balaševića, ruskih ciganskih pjesama. Spektakularno je bilo kada su, na poziv Frajli svi podignuli u zrak upaljene mobitele!

 

 

The Frajle su pokazale da imaju sve – zavodljive melodije, dojmljivu scenografija, dobar prateći bend i opuštenu interakciju s publikom koja je dosegla vrhunac pri kraju koncerta kada su se predstavile na dojmljiv način kroz priču i glazbu šaleći se na svoj račun.

 

 

Šibenska publika je tu interakciju prihvatila i na nju na pravi način odgovorila – bivajući tijekom cijelog koncerta na nogama, pjevajući s njima i plešući. Bio je to koncert koji se i za izvođače i za publiku samo poželjeti može!
 

Iz kategorije: Kultura