Datum objave: 05. Srpanj 2018

Novi ljetni festival u organizaciji udruge P.A.R.K. povezao Pirovac i mjesta na Murteru

Diana Ferić
Diana Ferić

Koncert Vatre na ljetnoj pozornici u centru Pirovca otvorit će u subotu, 7. srpnja novi ljetni glazbeni festival - „Više Rock 'n' Rolla Na Obali Mora“. R&R je još jednom pokazao svoju moć spojivši ono što se činilo nespojivo - tri općine, pet mjesta, deset bendova, tisuće glazbenih fanova... Koncert Vatre koji će u subotu zapaliti Pirovac prvi je u nizu koncerata glazbenog žanra koji je ovdje uvijek vrlo živ i ima svoje poklonike, no u turističkoj vrevi pred plimom zabavnjaka dugi se niz godina povlačio na margine. Prvi je to od 10 rock koncerata koji će se kroz mjesece srpanj i kolovoz jednom tjedno održavati u Pirovcu, Tisnom, Jezerima, Betini i Murteru. Ideja festivala je da se kroz kvalitetnu rock 'n' roll glazbu poveže mista koja su na tako malom geografskom području, a odijeljena s tako mnogo ograda. Eminentni R&R bendovi kroz ovaj će festival će raditi ono što najbolje znaju, što im je i smisao postojanja - širiti pozitivnu energiju i okupljati ljude oko univerzalne ideje ljubavi.

 

- Festival počinje koncertom Vatre u Pirovcu, a završava s Kojotima u Jezerima. Između njih će još nastupati Adastra, TBF, Kawasaki 3P, Psihomodo Pop, Kojoti, Mnogi Drugi, Neno Belan, Crvena Jabuka i Jonathan. Deset tjedana za redom svaki tjedan u drugom mistu, organizirali smo kvalitetne rock koncerte za širok spektar publike, što će siguran sam rezultirati odličnom posjetom i kontinuiranim praćenjem festivala kako se bude selio iz mista u misto – otkriva Igor Bergam iz udruge P.A.R.K.

 

Festival „Više Rock 'n' Rolla Na Obali Mora“ pokrenut je idejom članova udruge P.A.R.K. koji imaju bogato iskustvo organiziranja koncerata i festivala u Šibeniku. Festivali Kulturaljka, Regius i Membrain etablirani su i već dugo slove kao vrhunski eventi urbane glazbene scene na razini države i regije. Ovo je ljeto vrijeme za novi iskorak. U suradnji s lokalnom rock scenom sprema novi podvig - u pet mjesta u tri obalne općine vratiti prognani R&R i pretvoriti ih u glazbenu oazu. Festival se organizira uz podršku Turističkih zajednica Pirovca, Tisnog, Jezera, Betine i Murtera, a ulaz na sve koncerte je besplatan.
 

Iz kategorije: Kultura