Datum objave: 19. Lipanj 2018

Ovog ljeta uživat ćete na novoj, jedinstvenoj šibenskoj glazbenoj pozornici - The Cave

Ovog ljeta uživat ćete na novoj, jedinstvenoj šibenskoj glazbenoj pozornici - The Cave
Diana Ferić
Diana Ferić

Mladi šibenski glazbenici i kreativci iz udruge RatCat prepoznali su svjetski trend kada je riječ o glazbenim događanjima za koja više nije dovoljna samo kvaliteta programa nego i atraktivna, neobična lokacija pa će posebne, ambijentalne partyje elektroničke glazbe ovog ljeta organizirati u amfitetaru špilje koja se nalazi na području bivše vojarne “Bribirski knezovi”. Šibenik je tako dobio novu, jedinstvenu prirodnu pozornicu i ljetni program posebne elektroničke glazbe u kakvoj se u Hrvatskoj može uživati još jedino još u Zagrebu.

 

 

“Moj otac je umirovljeni časnik koji je radio u vojarni Bribirskih knezova i znao je za tu špilju koju su i oni koristili. Kad mi ju je spomenuo ja sam to prenio kolegama Andriji Bakuli i Santiagu Batacosti i ove godine nam se ukazala prilika da je iskoristimo za svoje programe. Mislim da je lokacija idealna, jedna od najljepših na Jadranu. Prostor je akustičan što je jako važno. Ne traži tehniku s puno decibela, a i s obzirom na temperaturu, ugodan je za ljeto. Dobili smo sve potrebne dozvole za ovoljetne programe i ovom prilikom želim zahvaliti ljudima iz Županije šibensko-kninske i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirodne baštine što su prepoznali potencijal tog prostora, ali i zbog brige koju posvećuju kako bismo kulturni program tamo mogli realizirati bez ugrožavanja prirodnog okružja i zapravo štiteći taj zaboravljeni prostor, koji smo očistili i uredili da bi ga prezentirali svijetu", kaže Lovre Kanjer, šibenski DJ umjetničkog imena Lawrence Klein, ujedno i dopredsjednik Udruge RatCat.

 

 

Na tom donedavno zaboravljenom i zapuštenom prostoru, prvi party ambijentalne i melodične elektroničke glazbe bit će održan 6. srpnja, najavljuje.

 

"Posebno smo ponosni što će na otvorenju nastupiti Talijanski DJ Toto Chiavetta (Innervisions) i što će upravo on otvoriti šibensku ljetnu pozornicu The Cave. On je sigurno jedno od najjačih imena svog žanra u svijetu, a label Innervisions sasvim sigurno predstavlja sam vrh. Bio je oduševljen kada je vidio fotografije tog prostora", kaže Kanjer.

 

Važno je naglasiti da su se s organiziranjem tih glazbenih programa na toj lokaciji suglasili i stručnjaci za zaštitu okoliša i da su nadležne institucije izdale sve potrebne suglasnosti i rješenja, a gradska uprava zajedno sa svojim poduzećima, baš kao i Turističke zajednice grada i županije, zdušno pomažu projekt smatrajući da je 'pećina' jedna od najzanimljivijih ljetnih pozornica ovoga ljeta na Jadranu. Zvuk i rasvjeta povjereni su renomiranoj tvrtci “Mediteran produkcija”, a ozvučenje će biti prilagođeno ambijentu i toj organskoj elektronskoj glazbi. Počinje i pretprodaja ulaznica po cijeni od 70 kuna, a dolazak su najavili ljubitelji te glazbe iz cijele regije, ali i šire.

 

 

Uz Chiavettu nastupit će i šibenski DJ –evi Bake Junior, Lawrence Klein i Tomislav Rupić kojima će to biti dobra prilika za promociju uz svjetski poznatog gosta. Uvertira u glazbena događanja u The Cave-u bit će veliki party elektroničke glazbe Honey Factory na kojem će nastupiti čak pet poznatih DJ-a,a održat će se 22. lipnja na obali TEF-a. Ujedno, to je i zaigravanje za skori Regius festival koji se već godinama održava na toj lokaciji. Na organizaciji tog partyja surađuju Rad Cat i šibenska udruga P.A.R.K., koja organizira Regius. Šibenski predstavnici na toj ljetnoj smotri glazbe su Foxy. Jako nacionalno ime na partyu je Pytzek, jedan od najvećih poznavatelja house glazbe u Hrvatskoj, a nastupit će i veliko regionalno ime beogradski DJ Kristijan Molnar koji u Dalmaciji ima ogroman broj obožavatelja.

 

Glavna inovacija u cijeloj toj priči je party brod, koji će u petak u 19 sati ukrcati na šibenskoj rivi svega stotinu partijanera iz cijele Hrvatske, kako bi zajedno s DJ-ima na otvorenom moru uživali u zalasku sunca. Ples na palubi traje do ponoći kada će party brod doploviti do TEF-a, a Bake Junior, Pytzek i Kristijan Molnar zajedno se sa svojom publikom pridružiti uzvanicima u Honey Factory l na obali TEf-a koji počinje u 22 sata i nastaviti partijati do jutra. Šibenik će tako u plesno ljeto ući s trostrukom zabavom u jednom jer Honey Factory bit će party, boat party i after party.

 

Ulaznice za Honey Factory prodavat će se na ulazu na party po cijeni od 50 kuna, a ograničeni broj ulaznica za party brod mogu se rezervirati porukom u inbox ONETWO Facebook stranice ili od večeras na šanku 'Na ma lo', nekadašnjem lokalu Vino ino.


 

Iz kategorije: Kultura