Datum objave: 19. Lipanj 2018

MDF u Šibenik doveo nizozemske nojeve kao atrakciju na ulicama i trgovima

MDF u Šibenik doveo nizozemske nojeve kao atrakciju na ulicama i trgovima
Diana Ferić
Diana Ferić

Nizozemski Nojevi preuzeli su jučer ulice i trgove središta Šibenika i nisu bili atrakcija samo za posjetitelje MDF –a nego i za turiste. To su nojevi Teatra Pavana koji ostaju u Šibeniku još neko vrijeme da malim festivalcima i onima nešto većim koji odrastanjem nisu izgubili dijete u sebe prave društvo i dan učine još veselijim.

Ponedjeljak je za posjetitelje 58. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku inače bio pun noviteta. U Perivoju Roberta Visianija otvorena je najveća igraonica na otvorenom, a Novu scenu otvorile su mlade zvijezde šibenske glumačke scene vrtićke dobi! Na ljetnoj pozornici MDF-a kraljevao je Mali princ.

 

Prvog radnog dana pod okriljem MDF-a tzv. Nova scena smještena na trgu ispred Osnovne škole Fausta Vrančića počela je s programom. Čast da je otvore pripala je mališanima dječjeg vrtića Građa, dramske sekcije. Nove nade glumačke scene publiku su odvele na put kroz povijest na najljepšim prijevoznim sredstvom – na krilima glazbe kroz stoljeća! I kao da to nije bilo dovoljno, maleni glazbenici naveli su i publiku na ples. Zajedničkim plesom kraju su priveli prvo druženje na Novoj sceni koju je omogućila Hrvatska elektroprivreda.

 

Od jučer posebno veselo je i u Perivoju Roberta Visianija. Predivan zeleni ambijent, pluća grada sad su prava igraonica na otvorenom. Nevjerojatnu zabavu osigurali su domišljati Španjolci iz Guixot de 8 sa svojim projektom Gargot d'Imaginacio. Interaktivne igre od recikliranih materijala zaista nude novi uvid u svijet zabave jednako privlačan velikim i malim!

 

Da nije šibenskog MDF-a brojna djeca teško da bi negdje imali vidjeti tako zanimljive predstave poput one koja se sinoć 'igrala' u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Predivnu priču ruskog književnika Aleksandra Sergejeviča Puškina 'Bajka o ribaru i zlatnoj ribici' bugarski kazalištarci State Puppet Theatre Vidin izveli su na zaista čaroban način. Uz pomoć svjetla, mraka zaintrigirali su publiku koja je predstavu odgledala u jednom dahu.

FOTO:MDF-Duško Jaramaz
 

Iz kategorije: Kultura