Datum objave: 13. Lipanj 2018

Regius festival službeno zaključio lineup ovogodišnjeg izdanja!

Šibenik News
Šibenik News

Regius festival službeno je zaključio lineup ovogodišnjeg izdanja! Na festivalu koji će se održati od 13. do 15. srpnja u Šibeniku nastupit će Soviet Soviet, She Loves Pablo, Surka Beatbox i Diskodelija. Ovi sjajni bendovi pridružuju se na pozornici Regiusa već ranije najavljenim bendovima My Baby, Krankšvester, ABOP, Krešo Bengalka, Ogenj i Svemirko.

Soviet Soviet odlični je post punk trio koji je osnovan 2008. godine u talijanskom Pesaru. Bend je već 2009. godine privukao publiku prvim singlovima, a poznati su po energičnim live nastupima diljem Europe. Unatoč činjenici da su iz Italije, Soviet Soviet publiku su osvojili pjesmama na engleskom, a ovi post punkeri igraju se s raznim žanrovima te uvijek nastoje nešto novo približiti svojoj publici. Groove/stoner bend She Loves Pablo osnovan je 2006. godine, a od samog početka aktivno nastupaju i osvajaju publiku diljem regije. Prvi album "Mother Of All" objavili su 2009. godine, uslijedio je "Burn And Levitate" 2013. godine, a posljednji album "Try Mandarin" objavili su 2016. godine. Aktivnoj koncertnoj sezoni dodali su i šibenski Regius.

Surka Beatbox iliti Ante Prgin je hvaljeni multiinstrumentalist koji surađuje s brojnim glazbenicima s domaće scene. Svojim beatbox projektom spaja sva svoja znanja u jedno, a improvizacija svake pjesme čini svaki njegov nastup jedinstvenim iskustvom. Pozornica Regiusa sigurno će mu "sjesti" kako treba, a publiku neće ostaviti ravnodušnom. Art-rock, gothic-psihodelija i noise opisuju šibensku post punk trojku Diskodelija koja skupa s već spomenutim bendovima zaključuje lineup moćnog osmog Regiusa. Na domaćem terenu uvijek se snalaze najbolje, a to će dokazati i nastupom na Regiusu.

Jeftine karte, besplatan kamp te sunce, more i ostale divote Šibenika pravi su izbor za guštanje odmah na početku ljeta. Regius festival je u dosadašnjih sedam izdanja posjetilo preko 10.000 ljudi, a ove godine ih se očekuje još i više.

Ulaznice za Regius festival možete nabaviti u pretprodaji, a u ponudi su jednodnevne i festivalske ulaznice. Za jednodnevnu kartu izdvojit ćete samo 80 kn, dok je festivalski upad 120 kuna.
 

Iz kategorije: Kultura