Datum objave: 08. Lipanj 2018

Sinoćnjim koncertom Urbana i četvorke otvoren koncertni program na Tvrđavi

Sinoćnjim koncertom Urbana i četvorke otvoren koncertni program na Tvrđavi
Igor Bergam
Igor Bergam

 

Prvi četvrtak u mjesecu lipnju označio je početak ovosezonskog koncertnog programa na tvrđavi Sv. Mihovila. Sinoćnji koncert Urbana i njegove četvorke, iako na radni dan, ispunio je tribine tvrđave gotovo do posljednjeg mjesta. Naime, nastup riječkog rokera bio je zapravo poklon svim članovima Kluba prijatelja šibenskih tvrđava. Svejedno, i da ulaznice nisu bile besplatne, sigurni smo da bi Urban privukao popriličan broj Šibenčana na najljepšu pozornicu Jadrana. Miljenik je to domaće publike i relativno čest gost u našem gradu. Sjećamo se odličnog koncerta u sklopu Kulturaljke 2013. godine pod velikim šatorom na prostoru ex TEF-a, a i na Tvrđavi mu ovo nije prvi nastup. Na "krov Šibenika" penjao se i 2015. godine. U live intervjuu prije početka koncerta za ŠibenikIN portal, nije skrivao kako voli nastupati u Šibeniku.

Koncert je bio sve ono što smo od Urbana navikli gledati i slušati, presjek najboljega iz bogate autorske karijere koja traje evo gotovo 25 godina. Red pjevnih hitova uz orkestar iz publike, red laganijih ambijentalnih solaža, uz kratke Urbanove dopadice među pjesmama, koncert je po planu klizio bez većih oscilacija u atmosferi. Dobro raspoložen bend odavao je sliku kako zaista uživaju u tome što rade. Nije im smetao ni pomalo dosadan vjetar koji je pojačavao kako je večer odmicala.

Nastup je, možda malo neočekivano, trajao preko dva sata. Nekih desetak minuta dulje od dva sata. Desetak minuta dulje očito i za Šibenku publiku, koja ni ovaj put nije izdržala a da se ne pokupi prije kraja koncerta. Kraj koncerta, zbog naleta vjetra, nisu dočekali ni Denijevi "atomi" koji su se izvrsno uklopili u sinoćnju scensku sliku pozornice.

 

Iz kategorije: Kultura