Datum objave: 23. Svibanj 2018

Gordana Pavić razgalila publiku svojim koncertom na kojem je svirala samo Chopina

Gordana Pavić razgalila publiku svojim koncertom na kojem je svirala samo Chopina
Diana Ferić
Diana Ferić

Samostalni koncert, prvi u Šibeniku nakon 2014. godine, na kojem je svirala samo djela Frédérica Françoisa Chopina održala je večeras, 23. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu poznata šibenska pijanistica Gordana Pavić. Poznato je da je ona sa svojim klavijaturama ili klavirom neizostavni dio mnogih glazbenih manifestacija u Šibeniku, ali i izvan njega i da joj, kada je riječ o glazbi, ništa strano nije, od popa i rocka do jazza, čak i elektroničke glazbe, ali večeras je još jednom pokazala da je klasika i to glazba romantizma njen prvi izbor.

 

Bila je potpuno uživljena u glazbu interpretirajući je na svoj izražajni način i pružajući veliki užitak publici koja ju je nagradila snažnim pljeskom, a prijatelji i štovatelji i bogatim buketima cvijeća.

 

Svirala  je  Barcarollu op.60, Fis- dur i četiri balade, a na kraju je na bis je izvela Chopinov Valcer u cis molu.

 

Pijanistica Gordana Pavić rođena je u Zadru gdje je u Glazbenoj školi Blagoje Bersa završila osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u razredu profesorice Zlate Eterović. Diplomirala je 1994., a magistrirala 2006. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu klasi profesora Jakše Zlatara. Iste godine održala je prvi samostalni koncert, dok je tijekom studija uspješno nastupala u Hrvatskom glazbenom zavodu na akademskim produkcijama. Sudjelovala je na brojnim stručnim seminarima, bila stipendistica grada Zagreba, a godine 1997. dobila nagradu Darko Lukić.

 

Od 1999. predaje klavir u Glazbenoj školi Ivan Lukačić u Šibeniku. Njeni učenici bilježe uspjehe na regionalnim i državnim natjecanjima. Uz pedagoški rad Gordana Pavić redovito svira kao solistica i komorna glazbenica diljem Hrvatske.
 

Iz kategorije: Kultura