Petak, 18 Svibanj 2018 11:14

Šibenska likovna umjetnica Nevena Petra Piližota izlaže u Gradskom muzeju u Omišu

Napisala: 
Šibenska likovna umjetnica Nevena Petra Piližota izlaže u Gradskom muzeju u Omišu

Izložba pod nazivom „Space“ slikarice Nevene Petre Piližota iz Šibenika bit će otvorena večeras u Gradskom Muzeju u Omišu.

„Neovisno o tome susreće li se realistično s apstraktnim ili se radi tek o "oblicima" rođenim iz iste ćelije, teatralna estetika uočljiva je u slikama izloženim u Gradskom muzeju Omiša. Zamrznuti kadar pokušaj je simboličnog "usporavanja" intenzivnog tempa suvremenog čovjeka i većeg vrednovanja momenta u kojem se nalazimo“, piše o neveninim slikama u katalogu te izložbe.

 

Nevena Petra Piližota rođena je u Šibeniku gdje je završila OŠ Petra Krešimira IV i Gimnaziju Antuna Vrančića. Godine 2010. završila je preddiplomski sveučilišni studij Slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti (Zagreb), 2011. diplomski sveučilišni studij Slikarstva ALU Zagreb. Godine 2012. magistrirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nagrađena je sa Otkupnom nagradom Rektorata za najbolji rad 2010. i Otkupnom nagradom Erste fragmenti 7, stipendijom Nacionalne zaklade za osobito nadarene studente za akademsku godinu 2009/10., Rektorovom nagradom u akademskoj godini 2008/09…

 

Izlagala je na nizu samostalnih izložbi (2017. godine: „Projekt Dnevnik“, Gradska galerija Striegl - Sisak, „Okovani pješaci“, Zavičajni muzej Vesne Parun - Zlarin, "Pantomima istine" Knjižnica Novi Zagreb, "Tuđa koža" u Galeriji knjižnice "Juraj Šižgorić" Šibenik; 2016. "Crobject" u Muzeju grada Šibenika; 2011. Green Room Galerija u Zaboku; 2009. Galerija Nano u Zagrebu...) i tridesetak skupnih izložbi.

 

„ Izlagala sam u Šibeniku nekoliko puta, na skupnim izložbama (Muzej grada Šibenika, Galerija sv. Krševana, Galerija Matija itd.) i samostalno (Galerija knjižnice "Juraj Šižgorić), a pripremam i nove samostalne izložbe“, kaže ta mlada umjetnica o trenutnoj vezi s rodnim gradom.“


 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!