Nedjelja, 29 Travanj 2018 14:38

Međunarodni dan plesa:SJENE nastupaju večeras u Kazalištu s predstavom Madness

Napisala: 
Međunarodni dan plesa:SJENE nastupaju  večeras u Kazalištu s predstavom Madness

Zahvaljujući Plesnom teatru Sjene i u Šibeniku se dana, 29. travnja obilježava Međunarodni dan plesa koji je utemeljio UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta za ples ITI kao podsjećanje na dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea.


Kao rezultat višegodišnje uspješne suradnje Plesnog teatra SJENE sa hrvatskom profesonalnom plesnom scenom, u organizaciji SJENA gostuje predstava HUNTING FAMILY, izvedbeni projekt studenata 3. godine plesa na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.
Projekt “Hunting Family ” omogućilo je pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba, a realiziran je u suradnji odsjeka plesa ADU sa Umjetničkim centrom Vitlycke u Švedskoj i švedskom ambasadom , s ciljem obrazovanja mladih plesača.
Predstava je izvedena u 12 sati u dvorani srednje tehničke škole uŠibeniku.


Večeras će u zgradi HNK u Šibeniku, domaćin - ansambl SJENE, izvesti predstavu MADNESS , inspiriranu knjigom „Na adresi zalutalih duša“ mladog šibenskog autora studenta psihologije Dina Seksa. Predstava je premijerno izvedena u travnju prošle godine, reprizirana je u srpnju 2017. Ovo je treće prikazivanje tog koreografskog projekta Zorane Mihelčić u zgradi šibenskog kazališta.


 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!