Datum objave: 26. Travanj 2018

Morana Periša izabrana za predsjednicu novog Kulturnog vijeća Grada Šibenika

Morana Periša izabrana za predsjednicu novog Kulturnog vijeća Grada Šibenika
Diana Ferić
Diana Ferić

Morana Periša, zaposlenica Javne ustanove Tvrđava kulture u Odjelu za programe i produkciju izabrana je za predsjednicu Kulturnog vijeća Grada Šibenika koje je danas konstituirano.

 

„S obzirom na kompetencije, ambicije i iskustvo izabranih članova Kulturnog vijeća, nimalo ne dvojim da ćemo kvalitetnim i upornim radom poboljšati sliku šibenskog kulturnog života, bilo da se radi o afirmaciji kulturnih djelatnika, poticanju i valorizaciji produkcija kulturnih sadržaja ili o očuvanju i valorizaciji materijalne i nematerijalne kulturne baštine. Prvi korak kulturnog vijeća bit ce donošenje smjernica za izradu kulturne strategije grada Šibenika o čemu smo započeli razgovor već danas i o čemu ćemo aktivno promišljati na sljedećim sjednicama“, kazala je Morana Periša, kako je priopćeno iz Ureda gradonačelnika.

 

Od 2014. godine Periša je sudjelovala u svim važnijim projektima grada Šibenika koji su apostrofirali razvoj inovativnih kulturnih praksi. Sudjelovala je u organizaciji projekta Advent u Šibeniku – Adventura; od 2015. g. zadužena je za osmišljavanje i provođenje programske politike Tvrđave sv. Mihovila, a poslije i tvrđave Barone. Osim programskih sadržaja usmjerena je na usavršavanje i djelovanje na području razvoja publike, strateškog planiranja i samoodrživog upravljanja kulturno-povijesnom baštinom.

 

Podsjetimo, Kulturno vijeće broji sedam članova, a čine ga: Hrvoje Jelković, imenovan za područje kulturno-umjetničkog amaterizma; Angela Bujas, za područje zaštite i očuvanje pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara; Tea Slavica, za područje kazališne, glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti; Dino Karađole, za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse; Miljenka Bujas za područje kulturno-umjetničkog amaterizma i Lana Marinović Čala za područje vizualne umjetnosti i Morana Periša, predsjednica Vijeća.
 

Iz kategorije: Kultura