Datum objave: 09. Travanj 2018

Četiri tenora svojim izvedbama, šarmom i dosjetkama o Istanbulskoj konvenciji oduševili šibensku publiku

Diana Ferić
Diana Ferić

Publika, koja je do zadnjeg mjesta napunila šibensko kazališta na večerašnjem humanitarnom koncertu „Četiri tenora“, u organizaciji šibenskog Lions kluba LUCA, kao što se i očekivalo, uživala je u izvrsnim glazbenim izvedbama Đani Stipaničeva, Marka Škugora, Vladimira Galića i Marka Pecotića Pece, ali su ih ti vrsni pjevači uz to, neočekivani, dobro zabavili i nasmijali tako da su svi nakon koncerta komentirali da su njihova očekivanja nadmašena! U duhovitim primjedbama prednjačio je Đani Stipaničev, a dobro mu je parirao i Pecotić. lavne Zbijali su šale oko Istanbulske konvencije i osebujnog šibenskog govora u stilu da Šibenčani ne kažu moj auto, u muškom rodu, nego u ženskom, „moja auta“ ili pak kako se u Šibeniku kaže čovjek....Dobro se zabavljaju međusobno i  na nenametljiv način šarmiraju publiku. A šibenska publika je dobila i kompiment da  je vjetar u jedrima "Četiri tenora"  jer su krenuli upravo iz Šibenika, s Večeri šansona.

 

Repertoar večerašnjeg koncerta  je bio šarolik. Izveli su Vicinu „Zvona moga grada“ i „Boheljsku noć“, Oliverovu „Cesaricu“ i još neke zabavne pjesme pa onda klapsku „ Iz konobe pisma zvoni“, ali prevladale su poznate operne arija. Publika je gotovo sve pjesme otpjevala zajedno s njima.

 

Đani Stipaničev je u arijama, aludirajući na prepucavanja oko Istanbulske konvencije i na razliku spola i roda, neke dijelove otpjevao u falsetu, on i Škugor glumili su zaljubljeni par, pa bi se malo šalio, a onda opet nastavio pjevati svojim ozbiljnim, prepoznatljivim tenorom i tako redom. Sve to na glasoviru je, isto tako fenomenalno, popratila šibenska pijanistica Gordana Pavić, koja je prvi put nastupila sa svom četvoricom tenora.

 

 

Publika ih je na kraju ispratila burnim, dugotrajnim pljeskom i na nogama, a na bis su izveli „O sole mio“. U pola pjesme Đani Stipaničev i Marko Škugor nestali su s pozornice i nakon nekoliko minuta pojavili se na ulazu u dvoranu, među publikom. Sveukupno, bio je to koncert za pamćenje, a taj je osjećaj još vrjedniji kada se zna da je zahvaljujući njima četvorici, LUCA-ma, njihovim sponzorima, Gradu Šibeniku i naravno publici koja je razgrabila karte prikupljeno oko 22 000 kuna. Već je naručena ljuljačka za djecu invalide koja će ovih dana miti montirana na dječjem igralištu na Meterizama.


Nera Gojanović, predsjednica LUCA –a na početku je zahvalila svima koji su to omogućili, a pozdravila je i predstavnice Lions LUCA klubova iz Hrvatske i inozemstva koji su bili u publici.

 

Catering za izvođače i organizatore je donirao Atrium, piće Vinoplod Vinarija, cvijeće „Violeta“, Šibensko – kazalište je besplatno ustupilo dvoranu, a Grad Šibenik je, podržavajući projekt, predložio lokaciju za instaliranje te ljuljačke, prve takve vrste u Šibeniku.
 

Iz kategorije: Kultura