Datum objave: 07. Travanj 2018

Šibenik u korak s akcijama na planetu Zemlji:Long play day 21. travnja ispred Azimuta

Šibenik u korak s akcijama na planetu Zemlji:Long play day 21. travnja ispred Azimuta
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik će petu godinu za redom „zavrtjeti longplejke“ treće subote u travnju kada se tradicionalno, diljem planete Zemlje, obilježava Svjetski dan prodavaonice ploča (Record store day 2018)! Udružene snage Kulturne udruge Fotopoetika i kluba Azimut pozivaju sve zainteresirane da im se tim povodom pridruže na Long play day-u – izložbenom sajmu ploča i stripova ujutro te na večernjem koncertu u subotu, 21. travnja.

Organizatorima se pridružuje i jedini CD shop u gradu, CD shop Butiga te zajedno pozivaju sve ljubitelje i kolekcionare ploča i strastvene zaljubljenike u strip kulturu da im se pridruže na izložbeno – prodajnom LP Sajmu.

 

Priča o Long play dayju u Šibeniku prvi put se 'zavrtjela' prije točno pet godina na istom mjestu, u klubu Azimut, i uspješno se nastavila do dana današnjeg. Ovogodišnji Record store day na šibenski način održat će se, kako pravila nalažu, treće subote u travnju, 21.4..

„Program je kao i obično podijeljen u dva dijela. Prvi se održava u jutarnjim satima, od 11 do 14 sati pa ovim putem pozivamo sve koji doma imaju ploče, longplejke ili vinile te stripove, a nije im problem, slobodni su to jutro i žele izlagati te prodati, razmijeniti ili kupiti da nam se jave. Bit će to kvalitetno druženje uz puno dobre glazbe. Ovo je ujedno i jubilarno izdanje manifestacije koja nakon ove godine, slobodno možemo reći, postaje tradicionalna pa ćemo se potruditi da bude zaista posebno“, poručuju organizatori.

Izlagači ploča i stripova prijaviti se mogu na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i to što prije jer je broj sudionika ograničen. Sudjelovanje je besplatno. Poziv vrijedi isključivo vlasnicima ploča i stripova te građe koja je usko vezena uz glazbenu tematiku. Za sva pitanja mogu zvati na broj 098 915 11 42.

 

 

„Drugi dio programa odnosi se, naravno, na večernji koncert. Imamo dogovoren bend koji nastupa te večeri, a koji je ujedno i ambasador ovogodišnjeg Long play day-a. I koncert za publiku je besplatan baš kao i sajam za izlagače. Nadamo se dobrom odazivu“, kažu organizatori.

Detalji programa široj javnosti bit će poznati narednih dana!
 

Iz kategorije: Kultura