Srijeda, 04 Travanj 2018 12:38

Večeras u Muzeju predavanje o šibenskim zastavama kroz povijest

Napisala: 
Večeras u Muzeju predavanje o šibenskim zastavama kroz povijest

Šibenik je, kao i ostale komune, kroz svoju povijest koristio i zastave kao simbole zajednice o čemu će večeras, u Muzeju grada Šibenika predavanje održati dr.sc. Željko Heimer.

„Dokumentirane šibenske zastave možemo pratiti barem osam-devet stoljeća. One zauzimajuznačajno, a može se uvjetno reći i središnje, mjesto na srednjovjekovnim pomorskim navigacijskim kartama sve  do 16. stoljeća .U suvremeno doba bilježimo čitav niz različitih zastava koje se mogu spravom nazivati šibenskima, s osobitim ponosom ističemo one iz Domovinskog rata, a posljednjih godina grad se okitio i nekim novima koje će ostati na ponos budućim generacijama Šibenčana“, kaže u najavi večerašnjeg predavanja Željko Krnčević, ravnatelj šibenskog Muzeja.

Inače, večerašnji predavač, bojnik dr. sc. Željko Heimer, dipl. inž., doktorirao na poslijediplomskom doktorskom studiju sociologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diseratcijom "Identitet Oružanih snaga Republike Hrvatske iskazan zastavama iz Domovinskog rata i nakon njega". Sa suradnicima 2006. godine osniva Hrvatko grboslovno i zastavoslovno društvo kad je i izabran za predsjednika Društva te uređuje polugodišnjak "Grb i zastava", glasnik HGZD.

 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!