Datum objave: 21. Veljača 2018

Predstava za kojom luduje ženska publika skoro pa rasprodala dvoranu na Baldekinu

Predstava za kojom luduje ženska publika skoro pa rasprodala dvoranu na Baldekinu
Diana Ferić
Diana Ferić

Dame biraju – Altteatar Sarajevo je jedna od najgledanijih komedija svih vremena koja je zapalila kazališne dvorane gdje god je igrala u zadnje dvije godine a jedna od najvećih nagrada za ove izvrsne sarajevske glumce je zasigurno oduševljenje s kojim ih dočekuje ženska publika. U Splitu su se i ovaj put nakon 18 izvedbi u rekordnom roku rasprodale dvije izvedbe u jednoj večeri, Dubrovnik je već drugi put rasprodao sportsku dvoranu a prvo gostovanje ove hit komedije u Šibeniku nije ni malo u zaostatku za ostatkom Hrvatske – u prodaji je ostalo još jako malo ulaznica tako da će sarajevska kazališna senzacija zasigurno u raspored budućih gostovanja uvrstiti Šibenik za reprizna izvođenja.

 

DAME BIRAJU je urnebesni kazališni hit koji obiluje plesnim točkama, izvrsnom glazbom i publiku nasmijava do suza a predstava je postala i jedinstveni teatarski “LADIES NIGHT” na koji dolaze prijateljice u grupama na najbolji ženski provod.. Obožavateljice ovu predstavu gledaju sada već i desetke puta jer svaki put nudi nešto novo.

 

Riječ je o uprizorenju poznatog hita Full monty – Skidajte se do kraja – na sarajevski način uz ogromnu dozu poznatog bosanskog humora. Predstava govori o nezaposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promijenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati sa trenericom, do vrhunca predstave kada se publika u kazalištu pretvara u publiku noćnog kluba.

 

Pored neprestano napete situacije koju nam predstava donosi i smijeha do suza u komičnim situacijama, poseban začin daju plesne točke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanja glumaca "do kraja“ na opće zadovoljstvo publike. Uzavrela atmosfera kakva se ne pamti u kazališnim dvoranama prati ovu ekipu gdje god nastupa, a o popularnosti ove predstave u regiji govori i činjenica da je u dvije godine svoga postojanja odigrana više od 300 puta uz 100.000 gledatelja a dvorane su rasprodane i po mjesec dana ranije.

 

Predstava čiju režiju potpisuje poznati kazališni redatelj Admir Glamočak dobila je brojne nagrade na kazališnim festivalima diljem regije. Igraju: Nancy Abdel Sakhi, Emir Fejzić, Mak Čengić, Davor Sabo, Damir Kustura, Sanjin Arnautović / Scenografija i kostimografija: Lejla Hodžić.

 

Ulaznice za predstavu su u prodaji u sustavu EVENTIMA online I na prodajnim mjestima u mjenjačnicama EXCLUSIVE CHANGE u Kauflandu I Dalmar Šibenik te kioscima TISKA I TISAK MEDIA.

 

Iz kategorije: Kultura