Datum objave: 05. Veljača 2018

Đani Stipaničev briljirao kao Radames u "Aidi" s 12 kilograma manje

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski pjevač Đani Stipaničev briljirao je, kaže kritika, u novom mjuziklu „Aida“ koji je u subotu, 3. veljače, premijerno izveden u Kazalištu Komedija, a on je nastupio u ulozi vojskovođe Radamesa.

 

„Noć prepuna emocija, senzacionalne glazbene i glumačke interpretacije, ovacije i gromoglasni pljesak obilježili su povratak proslavljenog mjuzikla "Aida" u Kazalište Komedija“, prenijeli su neki mediji.
„Bila je ovo najbolja izvedba Aide ikad", izjavio je Đani Stipaničev netom nakon završetka, a nakon što se spustio zastor emocije su prštale i s druge strane pozornice. Renata Sabljak, Vanda Winter, Đani Stipaničev i Ervin Baučić – četiri sjajne brodvejske uloge koje kao da su pisane za ova četiri vrhunska pjevača i glumca. Njihovi moćni glasovi i besprijekorne interpretacije već su u prvim minutama razoružali sva srca u gledalištu.

 

Đani Stipaničev je novinarima 24 sata priznao i kako je zbog te uloge smršavio od ljeta čak 12 kilograma.
„Praizvedba je bila 2005. i igrali smo je skoro šest godina. Kad su mi rekli da je opet radimo, prva mi je pomisao bila: 'Na pozornici moram izgledati baš kao tada“, ističe Đani.

 

Nesretna priča o zabranjenoj ljubavi u doba rata između Egipta i Nubije, princeze i robovi, intrige i tragični kraj, uz glazbu legendarnog Eltona Johna i stihove Tima Ricea osvojili su publiku, a čestitke cijelom timu predvođenom redateljicom Dorom Ruždjak Podolski i maestrom Dinkom Appeltom stizale su sa svih strana.

 

 Igor Barberić, Ljubo Zečević, Nedim Prohić, Željka Veverec, plesno-pjevački ansambl i orkestar Kazališta Komedija zasluženo su ispraćeni velikim pljeskom, a jednako su oduševili i kostimi Mirjane Zagorec koji su odisali motivima Nubije i Egipta, s glamuroznim i ekstravagantnim detaljima. Ivo Knezović "krivac" je za izvrsnu scenografiju i scensko svjetlo, a Igor Barberić potpisuje koreografiju.

 

 

Svečanu izvedbu nisu propustili ni predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, glazbenici Vanna, Radojka Šverko, Martina Tomčić, Zsa Zsa, Paula i Đelo Jusić, glumci Petra Kurtela, Amanda Prenkaj, Damir Lončar, Dražen Bratulić i Fabijan Pavao Medvešek koji sa Igorom Barberićem alternira Mereba, modni dizajneri Matija Vuica i Luka Grubišić, voditelji Nives Čanović, Davor Meštrović, Tihana Harapin Zalepugin koja je stigla sa suprugom Sašom, Ivana Prohić, Ira i Dubravko Šimenc, Ante Pecotić i brojni drugi. Druženje se nastavilo u novootvorenom zagrebačkom Jazz & Cabaret clubu Kontesa gdje se održao poseban domjenak, a goste su zabavljali Mila Elegović i Bruno Krajcar.

FOTO:Novković
 

Iz kategorije: Kultura