Datum objave: 11. Prosinac 2017

Blogerica Đuderija u svom rodnom Šibenku promovirala knjigu iz koje izviru šibenska sjećanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Mnogi možda i ne znaju da se iza imena Slobodanka Boba Đuderija koja je večeras u Gradskoj knjižnici u Šibeniku pred brojnom publikom predstavila svoju novu knjigu "Marčelina-nisam vam sve rekla" krije Šibenčanka koja je u te svoje autobiografske zabilješke iz svog djetinjstva unijela jako puno Šibenika, a dio ih je večeras i pročitala.
Riječ je o zbirci priča koje Đuderija piše na svom popularnom blogu prožetom ženskim humorom, a publika se u njima  pronašla.

"U pjesmi “Marčelina“, Tome Bebića, ima ona ključna rečenica “Smijeh je tražila, bol upoznala...“. Svojim prirodnim ustrojstvom ja sam sklona smijehu i zaljubljena u smijeh, stalno ga tražim i stalno ga proizvodim, dok mi je s druge strane život izvolio servirati (ne)zavidnu količinu boli“, kazala je autorica na promociji koju je vodio Emir Imamović.

„Nisam zadnjih godina puno u gradu, ali od kako sam otišla iz Šibenika u vrijeme osnovne škole pa sve do četrdesetih bila sam redovito kod babe i dide u Crnici. Veže me uz Šibenik lijepo djetinjstvo, gužva u babinoj kući i didine priče. U ovoj zbirci četiri su priče vezane uz Šibenik“, istaknula je Đuderija.

Prisjetila se kako je priče u novinama počela objavljivati zahvaljujući novinaru Đermanu Seljanoviću koji je prepoznao njihovu kvalitetu u vrijeme kada ona svega toga nije bila svjesna.

Emir Imamović Pirke je o knjizi kazao:

„Ovo je knjiga nastavak njenih prijašnjih zbirki i riječ je o tekstovima koje Boba nikad ne piše za nagrade. U potpunosti je usvojila onu poznatu o pisanju radi pisanja. U internetu je vidjela beskrajan prostor slobode za svoje izražavanje, a kako piše kvalitetno, sve te priče zasluženo su i ukoričene. Međutim, nema niti jednog nakladnika koji može pratiti njen tempo. Bobi je sve moguća književna građa, od života u Crnici do traženja posla", kazao je. 
 

Iz kategorije: Kultura