Datum objave: 25. Studeni 2017

Drugi dio Nox-a uskoro u Šibeniku, večeras party zagrijavanja u Skipperu

Drugi dio Nox-a uskoro u Šibeniku, večeras party zagrijavanja u Skipperu
Diana Ferić
Diana Ferić

Drugi od tri najavljena povratnička Nox partija za tjedan dana ponovno će napuštenu zgradurinu u bivšoj vojarni Minerska pretvoriti u pravi underground techno raj na zemlji. Tri tjedna razmaka između prvog i drugog Noxa bila su i bit će dovoljna za organizaciju još boljeg i jačeg partija kako najavljuju organizatori, ali i dovoljno vremena da se šibenski partijaneri zažele dobrog underground techno ritma.
Prvi Nox party, održan 11. studenog, bio je prvi povratnički party, nakon 3 i pol godine od zadnjeg izdanja festivala, priče koja je počela u pothodniku „šibenskog importanea“ i više se nije mogla nastaviti zbog lokacijske dozvole. Ovogodišnji Nox festival našao je svoj drugi dom, u strašno potentnoj, napuštenoj zgradi u uvali Minerska u kojoj se prije dva tjedna skupilo dobrih 400-njak partijanera iz Šibenika i okolice, koji su pokazali koliko im je program Noxa falio u Šibeniku.
Nox 11. studenog aftermovie: https://vimeo.com/243009670

 

Drugi povratnički Nox održat će se 2. prosinca na istom mjestu, te i ovog puta dovodi jaka imena domaće i inozemne techno scene. Kako je prošli put premijerni nastup u Hrvatskoj upravo na Noxu imao Amerikanac s berlinskom adresom Jon Hester, ovaj put organizatori dovode dva izvođača kojima će ovo biti prvi hrvatski nastup.
Malice - nova „princeza“ berlinske underground techno scene. Od kad je 2013. prvi put nastupila u kulturnom berlinskom Tresoru, redovito je ime na lineupu svih relevantnih klupskih događaja u Njemačkoj i Europi. Svoj melodični techno zvuk izdaje na pločama i digitalnim formatima za više labela u Njemačkoj, a od iduće godine svoje trake objavljivat će u sklopu vlastite izdavačke kuće. Poznata po tome da glazbu pušta isključivo sa ploča, na drugom Noxu u Šibenik će donijeti atmosferu berlinskih underground techno klubova.

 

ADAMBENCE mladi je Mađarski DJ i producent koji dolazi iz Budimpešte. Već sa 16 godina počeo je stvarati vlastitu techno glazbu, a prva ljubav bila mu je Minimal techno. S godinama se razvijao i širio svoj ukus tako da mu setovi trenutno variraju od Techna do Tech housea. Želja mu je da njegovi setovi svaki put učine publiku sretnom i veselom. Adam je ove godine bio dio BURN Residency Mix Off Hungary 2017 tima, a nastup u Šibeniku bit će mu prvi u Hrvatskoj.

 

Lokalne snage ovaj put će predstavljati NiceHell, poznato ime na šibenskoj techno i house sceni, koji već više od desetljeća organizira priznate i poznate elektronske evente u Šibeniku, te Fabian Mateša, 21-godišnji Vodičanin, nova nada lokalne rave scene, koji je ovaj tjedan dobio nagradu Ambasador u kategoriji „Newcomer godine“ portala „Klubska Scena“.

 

Ono što Nox izdvaja od drugih elektroničkih partija u Šibeniku i okolici, sigurno je i impresivan vizualni identitet cijelog događaja. Tako je publika na prvom Noxu u Minerskoj imala priliku prvi put u Hrvatskoj na nekom techno partiju svjedočiti pravom pravcatom hologramu kao i drugim atraktivnim 3D animacijama i projekcijama. Organizatori za drugi Nox najavljuju još zanimljivije vizualne čarolije koje su postale prepoznatljiv dio Nox festivala.
I ovog puta Grad Šibenik je osigurao besplatan autobusni prijevoz do Noxa i nazad za sve posjetitelje koji će se za tjedan dana u noći sa subote na nedjelju zaputiti prema Minerskoj.

 

Večeras će se u caffe baru Skipper održati i party zagrijavanja za drugi Nox, a na istom mjestu od danas možete kupiti i Nox ulaznice po promotivnoj cijeni od 40 kuna. Na dan partija, 2.12. ulaznice će se prodavati na ulazu i koštat će 60 kuna.

 

Povratnička serija Nox partija organizira se u suradnji dvije šibenske udruge za promicanje glazbene kulture, Nota Šibenik i P.A.R.K., udruge poznate po organizaciji tradicionalnih projekata Sweet Sound of Summer, te Kulturaljka i Regius festival.
 

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: