Datum objave: 31. Listopad 2017

Glasa se za nagradu najboljem festivalu elektronske glazbe "Ambasador":Tisno u pet nominacija

Glasa se za nagradu najboljem festivalu elektronske glazbe "Ambasador":Tisno u pet nominacija
Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 14.000 glasova iz Hrvatske i inozemstva prikupljeno je u samo 13 dana koliko traje glasovanje publike za ovogodišnju nagradu Ambasador, prvu nagradu koja se dodjeljuje akterima elektroničke scene. Akcija je počelau utorak 17. listopada, a traje još devet dana!

Veliki je to uspjeh u odnosu na prošlogodišnje, prvo izdanje ove nagrade kada je u 30 dana koliko je trajalo glasovanje prikupljeno oko 20.000 glasova, ističu organizatori.

Podršku svojim favoritima još devet dana možete izraziti glasanjem putem internet stranice https://www.klubskascena.hr/ambasador, a sve novosti vezane za tijek glasanja možete pratiti i na službenoj Facebook stranici Ambasadora.

Ove godine u Šibensko-kninskoj županiji nominirani su sljedeći akteri:
Tisno - PLESNA DESTINACIJA GODINE
Defected Festival,
Tisno - NAJBOLJI BOUTIQUE FESTIVAL
Suncebeat Festival,
Tisno - NAJBOLJI BOUTIQUE FESTIVAL
Love International,
Tisno - NAJBOLJI FESTIVAL
Barbarellas,
Prosika - NAJBOLJI OPEN AIR KLUB
Vortex Beach,
Tisno - NAJBOLJI OPEN AIR / BEACH CLUB
Lawrence Klein

PROMAKNUĆE GODINE
Surka Beatbox –
PERFORMER GODINEFabian Mateša - NEWCOMER GODINE
Homeboy, Vodice –

AMBASADOR HRVATSKE U INOZEMSTVU
Santiago Batacosta, Šibenik –

NAJBOLJI TECHNO DJ
Decoded Rec. Events (Project Vojarna i PrimoBeats) - KONCEPT GODINE

Kao što to i priliči jednom glazbenom projektu, dodjelu nagrada koja je zakazana 21. studenog popratit će veliki Winners parti u klubu Boogaloo u Zagrebu 25. studenog. Na 2 plesna podija nastupit će poznata imena elektroničke scene koja su prošle godine slavila u DJ kategorijama, ali i ovogodišnji laureati.

Nagrada Ambasador dodjeljuje se za radove i projekte nastale u proteklih 12 mjeseci koji su kontinuirano dobro radili i pridonosili razvoju elektroničke scene.
Ove godine u ukupno 38 kategorija prijavljeno je preko 180 aktera i projekata domaće i regionalne scene.
Od toga za njih 29 glasa publika, dok je devet kategorija rezervirano za nagradu struke. O njima isključivo odlučuje stručni žiri, ove godine u sastavu: Petar Dundov, Damir Ludvig, Ivan Mastermix, Haris Čustović i Seraphim Codex.

Hrvatska je pokretanjem ove nagrade napokon dobila način odavanja priznanja sceni koja, osim što okuplja jako veliki broj poklonika, pridonosi uvelike i domaćem gospodarstvu i imidžu naše zemlje. Svrstavanju na svjetsku kartu poznatih destinacija pridonijeli su festivali domaće i strane organizacije koje je ove godine posjetilo više milijuna ljudi iz cijelog svijeta.
Hrvatska je u posljednjem desetljeću postala omiljena destinacija glazbenog turizma - zemlja s tisuću otoka i jednako toliko festivala.

Od prvih mogućnosti elektroničke mašinerije da stvara i manipulira zvuk, preko šačice ilegalnih raveova na kojima je stvarana nova glazba za novo doba, elektronička glazba postaje dio svakodnevice velikih svjetskih metropola i legitimni samostojeći oblik selektivnog turizma koji puni gradske i državne proračune.
Stoga je projekt Klubske scene, koja je zaslužna za pokretanje priznanja elektroničkoj sceni, dobio veliku podršku od Hrvatskog društva skladatelja kao i drugih krovnih institucija.
 

Iz kategorije: Kultura