Ponedjeljak, 30 Listopad 2017 11:31

GORAN BLAŽEVIĆ priča u utorak u Azimutu kako je prešao 3300 kilometara po izbjegličkoj ruti

Napisala: 
GORAN BLAŽEVIĆ priča u utorak u Azimutu kako je prešao 3300 kilometara po izbjegličkoj ruti


Putopisno predavanje pod nazivom „Solidarity Walk 4km/h“ koje će biti održano 2. studenog u Azimutu u Šibeniku donosi priču o putovanju pješice Gorana Blaževića dugom preko 3000 kilometara. On je krajem 2016. godine krenuo na put tijekom kojeg je hodao od Petre u Jordanu do rodnog Umaga, noseći poruku mira i solidarnosti. Iskustva sa svog petomjesečnog hodanja pretočio je u knjigu pod nazivom „Svilim.“

 

Tijekom pet mjeseci hodanja Goran je iz uzavrele pustinje stigao do ledenih planina da bi naposljetku izbio na Jadransko more. Na put je krenuo sam, bez ikakve logistike i sponzora, naoružan samo dobrom voljom i željom da pošalje poruku mira i solidarnosti. Namjera mu je bila pratiti putove po kojima su se kretale izbjeglice iz Sirije i Iraka. Prehodao je Jordan, Palestinu, Izrael, Cipar, Tursku, Grčku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku, pješačeći do Umaga.
Putopisno predavanje bit će popraćeno fotografijama i video zapisima s Goranovog putovanja.

Predavanje će biti održano u Šibeniku u četvrtak, 2. studenog. Domaćin je klub Azimut, a početak u 20 sati! Ulaz je besplatan.
 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!