Utorak, 24 Listopad 2017 22:15

Nastup Zagrebačkog kvarteta-glazbena poslastica na početku koncertne sezone HNK Šibenik

Napisala: 
Nastup Zagrebačkog kvarteta-glazbena poslastica na početku koncertne sezone HNK Šibenik

Stolica više doslovno se tražila na koncertu Zagrebačkog kvarteta koji je održan večeras, 24. listopada u foajeu HNK Šibenik i kojim je otvorena ovogodišnja koncertna sezone. Njezin program je odabrala Nera Gojanović Kljajić, umjetnička suradnica HNK Šibenik za glazbene i glazbeno - scenske programe.

Na programu  večerašnjeg koncerta bila su djela Mozarta, Čajkovskog, Sorkočevića, Šostakoviča i Dvoržaka,a na bis su ti sjajni glazbenici na bis izveli tango iz filma Miris žene.

Zagrebački kvartet osnovan je daleke 1919. godine kao prvi trajni i profesionalni ansambl svoje vrste na hrvatskoj glazbenoj sceni.


Današnju postavu Zagrebačkog kvarteta čine Marin Maras na prvoj violini, Davor Philips na drugoj violini, Hrvoje Philips na violi te Martin Jordan na violončelu. Svojim vrhunskim nastupom večeras u Šibeniku potvrdili su da je, kako je netko napisao, riječ o solistima koji se izvrsno slažu, jedinstveno misle i dišu te uživaju u glazbi koju izvode.
 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!