Datum objave: 05. Listopad 2017

Krešmir Mišak s divovima i čudovištima te The Beatles Revival Band u petak u Azimutu

Krešmir Mišak s divovima i čudovištima te The Beatles Revival Band u petak u Azimutu
Diana Ferić
Diana Ferić

Klub Azimut ima dobitnu kombinaciju za najzanimljiviji petak navečer! Noć 6. listopada idealno je vrijeme za još jedno predavanje Krešimira Miška (poznatog kao urednika i voditelja popularne TV emisije 'Na rubu znanosti') na temu 'Divovi, čudovišta i ljudi'. Nakon njega, glazbeni dio večeri pripada jednom od najdugovječnijih europskih tribute bendova, The Beatles Revival Bendu.

 

Mišak će ovog petka u Azimutu, s početkom u 21 sat, oživjeti divove, čudovišta i ljude između.

''Kako pronaći suvislo zajedničko objašnjenje za drevne tekstove, suvremenu genetiku, legende o čudovištima i divovima, fosile, podrijetlo čovjeka i pokušaje pojedinih religija da sve to zamagle? Kako sve to sintetizirati? Je li uopće moguće u istome dahu zboriti o divovima, čudovištima, drevnim tekstovima i evoluciji? Praktično svatko iole pametan, a tko nije bio lobotomiziran 'suvremenim' obrazovnim sustavom…složit će se kako s našim standardnim modelom povijesti nešto ne štima, posebice što se zalazi dalje u povijest. Povijest ljudskog roda obilježena je mnogobrojnim pričama o divovima i raznim čudovišnim životinjama ( kentauri, koje se smatra mitovima. No, uistinu postoje informacije, nalazi i indicije koje ukazuju da su divovski ljudi postojali, kao i mnogobrojna druga stvorenja, od kojih su mnoga prikazana na freskama, stećcima, posuđu, tkaninama... Od nalaza divovskih kostura do čudnovatih lubanja, otisaka stopala i kiklopskih građevina, zagonetke naše prošlosti otkrivaju jedan zaboravljeni svijet“, ističe Mišak.

 

Nakon predavanja slijedi glazbeni program koji ovog petka vode i uređuju Riječani. U 23 sata počinje koncert benda koji je ove godine sudjelovalo u velikom koncertu u povodu 50. obljetnice kultnog albuma 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' kada su nastupili kao dio velikog Beatles Revival Orchestra u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

 

Grupa The Beatles Revival Band jedan je od najdugovječnijih europskih tribute bendova, osnovan 1994. kao izraz divljenja i zaljubljenosti u glazbu neponovljive četvorke iz Liverpoola. Glavni pokretač cijele priče je Erik Malnar, ujedno i frontman riječke skupine Belfast Food. Do današnjih dana Beatles Revival Band održao je više stotina koncerata, uglavnom u rock klubovima i dvoranama u Hrvatskoj te u susjednoj Italiji, Sloveniji te Bosni i Hercegovini. U njihovoj izvedbi neponovljivih hitova uživali su posjetitelji Špancirfesta, Beatleweeka… Važno je istaknuti da je BRB 2004. pozvan da sudjeluje na Beatles festivalu u Liverpoolu, gdje je održao 8 nezaboravnih koncerata, od toga 3 u legendarnom Cavern Clubu.
 

Iz kategorije: Kultura