Datum objave: 08. Rujan 2017

FOTO Pogledajte kako se zabavlja na jubilarnom 10. Outlook festivalu u Puli

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Outlook festival u Puli ovaj vikend slavi jubilarnu 10. obljetnicu postojanja. Tim povodom, organizatorski tim festivala (u kojem inače na visokom mjestu stoji i Šibenčanin Vedran Meniga) pobrinuo se da ove godine dovede samo najbolje od svjetskih i regionalnih izvođača glazbenih žanrova koji slave bass kulturu. Nije nam trebao bolji povod da odemo za vikend u Štinjan, malo mjesto kraj Pule koje krije predivnu tvrđavu Punta Christo, dom Outlook festivala već dugi niz godina.

Nakon vrhunskog otvorenja jubilarnog izdanja Outlook festivala u prepunoj i dobro raspoloženoj pulskoj Areni, proslava desetljeća postojanja preselila se sinoć na dobro poznatu lokaciju u okolici Pule, zapanjujuću tvrđavu Punta Christo. Više od 300 izvođača rasporedit će se na čak 11 idiličnih pozornica s kojih će se sve do nedjelje iz zvučnika oriti najbolje od dub, reggae, jungle, hip-hop, dubstep, drum n bass i drugih srodnih žanrova koji štuju soundsystem kulturu.

Sinoć su se na glavnoj pozornici - The Clearingu našla imena vješto izbrušenih rap tehnika među kojima se ističu Pharoahe Monch, mlada nada Loyle Carner te Congo Natty kojem se pridružila i čitava banda impresivnih vokalista: Iron Dread, General Levy, Lady Chann . Wu-Tangovac Ghostface Killah nastupio je u nešto kraćoj varijanti, zbog jake kiše koja je zaustavila program na tvrđavi na sat vremena. Mračna The Moat pozornica kao poprište “borbe” dubstep ratnika Loefahe, glasna i idilična Mungo’s Arena kao utočište dub beatova gdje se među svjetskim imenima savršeno uklopio i zagrebački multi-instrumentalist Egoless, uz glasne beatove na ostalim pozornicama pružile su iskonsko Outlook iskustvo već prvog dana. Dnevne varijante na uvijek punim morskim pozornicama festivala - boat partyjima, opuštanje na The Beach pozornici uz reggae kraljicu Dawn Penn i legendu Roots Manuva, kao i iznimno talentiranu 20-godišnju novu zvijezdu britanskog neba o kojoj će se tek pričati, Jorju Smith su pečat smjeru u kojem Outlook sa stavom plovi i nakon deset godina.

A kako se ekipa zabavljala na prvom danu Outlooka sinoć, pogledajte u fotogaleriji u nastavku.

Foto: Daniel Kiršić

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: