Datum objave: 28. Srpanj 2017

Josipa Lisac pjevat će večeras pred punim gledalištem na tvrđavi svetog Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

 Procijena da se koncert osipe Lisac održi  ipak na tvfrđavi svetog Mihovila, a ne na Baroneu, kako je prije bilo planirano, bila  je ispravna jer su  za  večerašnji koncert te dive hrvatske glazbene scene prodane sve ulaznice. Josipa nastupa samo dan nakon legendarnog Laibacha koji je maksimalno iskoristio jedinstvenu scenografiju kaštela za jedan od svojih najboljih koncerata ikada.

 

Važno je napomenuti da karte vrijede i onima koji su ih nabavili ranije za Tvrđavu Barone te kako je početak večerašnjeg koncerta u 21 sat, umjesto u 22h kako je bilo prije planirano.

 

Šibenčani su na ovaj način još jednom iskazali svoju podršku Changer Meetupu koji je, svi se slažu, oživio cijeli grad, a jednaku potporu domaćina dobio je sinoć i legendarni slovenski Laibach koji je u Tvrđavi sv. Mihovila priredio pravi spektakl. Grupa poznata po specifičnoj ikonografiji te originalnom glazbenom izričaju koji miješa različite žanrove obogaćene refrenima koji se zvižde ili zborskim frazama, svoj je karakterističan industro zvuk savršeno uklopila u jedinstveni povijesni ambijent osvjetljenjem i minimalističkom koreografijom. Ova nestvarna atmosfera oduševila je brojnu publiku, ali i ekipu RTL televizije koja ju je direktno prenijela u svojoj najgledanijoj emisiji.

 

Iz kategorije: Kultura