Datum objave: 10. Srpanj 2017

Poznate zvijezde podržale i ovogodišnji Šibenik Dance Festival i postale njegove promotorice

Poznate zvijezde podržale i ovogodišnji Šibenik Dance Festival i postale njegove promotorice
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik Dance Festival podržavaju i neke poznate ličnosti poput Jelene Rozge, Judite Franković, Mirne Maras, Hane Huljić, Anamarije Asanović koji su pristali biti i promotori tog festivala koji u Šibenik dovodi vrhunske plesne programe i plesače. Ove godine im se priključila i nova glazbena nade – Domenic - sa zadovoljstvom su najavile još jedno izdanje plesnog festivala.

 

Nije slučajno što su upravo one promotorice ovog festivala jer su u jednom razdoblju svog života i one plesale balet ili moderni ples. „ Drago mi je što su ovaj festival podržale i neke poznate osobe jer i to je jedna način da ga populariziramo i da privučemo što veći broj gledatelja kako bi uživali u plesu i podržavali ples kao umjetnost. lani nije bilo djevojčice koja se nije htjela na otvaranju Festivala fotografirati s Jelenom Rozgom“, kaže Zorana Mihelčić, organizatorica ŠDF –a.
Svoje oduševljenje festivalom koji ju je osvojio još prošle godine Mirna Maras ne krije: 'Gledati balet s pogledom na cijeli Šibenik, na toj divnoj tvrđavi Sv.Mihovila, uz zalazak sunca uistinu je čaroban doživljaj!', opisala je prošlogodišnje iskustvo.

Juditi Franković, bit će ovo prvi susret sa šibenskom pozornicom, naime poznata je glumica dio ansambla jedne od najiščekivanijih predstava festivala - ' Room N°7'.

Četiri najatraktivnije lokacije grada Šibenika: Tvrđava Sv.Mihovila, Tvrđava Barone, Hrvatsko narodno kazalište, te trg Republike Hrvatske – i ove godine postaju najveće plesne pozornice.

Festival se svečano otvara 24.srpnja na tvrđavi Sv.Mihovila baletom 'Na Putu' – redatelja Igora Kirova u izvedbi baleta HNK Split.
 

Iz kategorije: Kultura