Datum objave: 17. Lipanj 2017

Generalna proba Buratina:Skoro kao na svečanosti otvorenja MDF-a

Generalna proba Buratina:Skoro kao na svečanosti otvorenja MDF-a
Diana Ferić
Diana Ferić

Gledalište na Ljetnoj pozornici u Šibeniku, na jednom od najljepših renesansnih trgova na Jadranu bilo je sinoć dupkom ispunjeno na generalnoj probi mjuzikla Buratino, u režiji Nine Kleflin, koji će večeras otvoriti 57. Međunarodni dječji festival. Iako je to bila generalna proba svečana atmosfera nije izostala, priopćili su iz MDF-a.

Jednom kad je početni šušur oko pripreme pozornice, scenografije s potpisom Branka Lovrića – Caparina, namiještanje televizijskih kamera i dogovore glumaca zamijenio žamor publike, čarolija je preuzela Krešimirov grad.


Sjedili su u gledalištu roditelji ozarenih obraza, braća i sestre, bake i djedovi ponosni na svoje mališane koji su kao polaznici dramske radionice 'Ivana Jelić' dobili uloge u 'Buratinu' rame uz rame proslavljenim hrvatskim glumcima i glumcima kazališne trupe Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

 


Hrabri dječak Buratino i njegova družina zarobili su koncentraciju publike koja je predstavu pratila u jednom dahu kao da je ranije nikad nije gledala što se pokazalo kao pun pogodak kad se odlučilo da nakon sedam godina od premijere, predstava Buratino nastala prema istoimenom djelu Alekseja Nikolajevića Tolstoja, a prema ideji dramaturginje Marijane Nole, dobije svoj notni zapis iz pera Nene Belana te kao mjuzikl otvori 57. MDF.


Glumci, mali i veliki, Buratino i njegovo društvo iz čarobnog grada položili su generalnu probu, a večeras sve iznova na istom mjestu u isto vrijeme. Ljetna pozornica, 21 sat, mjuzikl Buratino, najveselija publika na svijetu i Festival djeteta, kulturni brend grada stariji od pola stoljeća.

 

 

 


 

Iz kategorije: Kultura