Datum objave: 17. Lipanj 2017

Rasplesani koncert Cubisma i Jazz orkestra HRT -a na tvrđavi svetog Mihovila

Rasplesani koncert Cubisma i Jazz orkestra HRT -a na tvrđavi svetog Mihovila
Diana Ferić
Diana Ferić

Nitko do sada nije tako rasplesao publiku na koncertu na tvrđavi svetog Mihovila kao što su to večeras napravili Cubismo i Jazz orkestar HRT –a. Bio je to prvi njihov zajednički nastup nakon „premijere“ u Zagrebu.

 

Jedan je glazbeni kritičar to nazvao „Summitom glazbenih velesila“. Koncert su počeli sjećanjem na Dizzy Gillespieja i Boška B. Petrovića i nastavili u kubanskom ritmu koji je veliku većinu publike odmah ponio, a oni najhrabriji ili najrasplesaniji već su na početku plesali na podiju.
Jedanaest skladbi iz bogate dvadesetjednogodišnje povijesti Cubisma, u jazz aranžmanima Mirona Hausera, Silvija Glojnarića, M. Antonia Corneja Da Coste i Andreasa Marinella oduševile su publiku , digli ih sa stolica i rasplesale Bilo je i bisa, a kada su glazbenici otišli s pozornice u plesnom ritmu mnogi su još cupkajući ostali na podiju ne vjerujući da je kraj, očekujući valjda da će svirka i ples biti nastavljeni.

 

Koncert je bio odličan , neposredan i s puno pozitivne energije, a krešendo je bio kada su na noge ustali svi puhači iz orkestra i "razvili" zvuk poput nekog gipsy orkestra. Najkraće rečeno, uživali su svi - članovi Cubisma u spoju s jazz orkestrom , stvarajući neke nove zvukove , Jazz orkestar HRT –a, a nadasve publika  pa je već od pola koncerta podij bio pun.
 

Iz kategorije: Kultura