Datum objave: 14. Lipanj 2017

Vodički dramski amateri premijerno u subotu igraju melodramu "Čekat ću te kod ružičastog kontejnera"

Vodički dramski amateri premijerno u subotu igraju melodramu "Čekat ću te kod ružičastog kontejnera"
Diana Ferić
Diana Ferić

Pozitivna trema i iščekivanje uvukli su se u sve članove neumorne Dramske amaterske družina POU Vodice pred subotnju premijeru njihove nove predstave „Čekat ću te kod ružičastog kontejnera“ koja će biti u subotu, 17. lipnja.

 

Na scenu je postavljena prema tekstovima Luke Paljetka i Želimira Periša, a adaptaciju teksta, režiju i scenografiji potpisuje prof. Zdravko Todorović, a glume Anđela Fržop, Grgo Birin, Vanja Roca, Tomislav Mor, Maja Cvitan, Ante Marić, Martina Tabula. Kostime su kreirali svi zajedno.

Riječ je o sedam epizoda, sedam samostalnih melodramatskih priča, o sedam ispovijedi žena i muškaraca, „mučenica“ Želimira Periša i gubitnika Luka Paljetka.
„Najprije smo krenuli s Perišovim Mučenicama koja u kojoj glume samo žene, a onda smo odlučili na scenu postaviti i neke Paljetkove priče. Što da vam kažem? Predstavu pripremamo tri mjeseca i jedna čekamo da izađemo pred publiku. Odlična smo ekipa, pomažemo jedni drugima budući da smo svi amateri, a nemamo neku stručno osobu koja bi nas podučavala glumi., ali ne sumnjamo da će publika uživati jer će se svatko moći pronaći u nekom od likova u nekoj od priča“, kazala nam je Anđela Fržop.

 

Na premiju im stiže i pisac „Mučenica“ Želimir Periš.

Dramska amaterska družina Kulturnog centra Vodice osnovana je u proljeće 2008. godine s idejom da se mladi igraju i uče scenskom pokretu i govoru, izražavanju i ponašanju na sceni. Od početka 2011. godine dramski voditelj je Zdravko Todorović, profesor hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Vodice. Do sada su izveli  čak 9 premijernih predstava.

 

Iz kategorije: Kultura