Datum objave: 13. Lipanj 2017

Kuba nikad bliža, Cubismo i Jazz Band HRT -a u petak na tvrđavi svetog Mihovila

Kuba nikad bliža, Cubismo i Jazz Band HRT -a u petak na tvrđavi svetog Mihovila
Diana Ferić
Diana Ferić

Koncertna sezona na tvrđavi sv. Mihovila se 16. lipnja se uz Cubismo&Big Band HRT-a, tjedan dana nakon zagrebačke premijere.

 

„Jazz orkestar HRT-a i Cubismo: Summit glazbenih velesila“ – tako je glazbeni kritičar Davor Hrvoj nazvao koncert koji se održao prošlog tjedna u Zagrebu. Repertoar iz bogate dvadesetjednogodišnje povijesti Cubisma u jazz aranžmanima oduševio je publiku. Ne samo oduševio, dignuo je sa stolica i rasplesao!

 

Grupa Cubismo tijekom svoje dugogodišnje karijere, koja traje od 1995. godine, izdala je osam albuma. Svoj zvuk su razvijali i mijenjali pod različitim utjecajima ali su uvijek ostajali vjerni izvornom latino zvuku.
Iznimna glazbena kvaliteta Cubisma prepoznata je od publike i struke, a emocija koju prenose rezultira uvijek rasplesanim auditorijem i pozitivnom vibrom. Suradnja s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije njihovoj energiji daje posebni i novi – jazz štih. Orkestar postoji kontinuirano gotovo sedamdeset godina, tijekom kojih su ostvarene mnogobrojne uspješne suradnje sa uglednim svjetskim i hrvatskim glazbenicima.


Ulaznice se mogu kupiti u City Pointu šibenskih tvrđava (Ulica don Krste Stošića 1), na blagajnama šibenskih tvrđava sv. Mihovila i Barone, u sustavu Eventima http://bit.ly/EventimCubismo te preko sustava www.croatia-tickets.com http://bit.ly/CticketsCubismo. Cijena ulaznice iznosi 95 kn, a na dan koncerta 115 kn!

 

Iz kategorije: Kultura