Datum objave: 26. Svibanj 2017

Dođite na javno snimanje filma o šibenskim trubarudima večeras u 19 sati u hubu SHE

Dođite na javno snimanje filma o šibenskim trubarudima večeras u 19 sati u hubu SHE
Diana Ferić
Diana Ferić

Glazbeni i bračni par Matea i Mate Skračić nastupi će u  glazbeno - dokumentarnom filmu o šibenskim trubadurima koji u Šibeniku ovih dana snima ekipa HTV –a. U Mateinom anđeoskom glasu i njihovim skladbama možete večeras uživati i vi ako dođete na javno snimanje tog filma u 19 sati u šibenskom ekološkom pubu She, koji se nalazi u blizini zgrade Županije.

Osim o Mati i Matei taj dokumentarni film , koji će pridonijeti promidžbi Šibenika kao grada pjesme i kvalitetnih glazbenika,  govorit će i o Vlađi Nalisu, Borisu Ercegu, Svetinu Milutinu Mačku, Vedranku Šikiću Balari, Josipu  Bašiću, Josi Gracinu, Zoranu Košuljandiću, Josipu Vlahovu, Zvonku Varošancu, Krešimiru Šakiću, Kristijanu Kiki Goji, Igoru Lokasu, Marinku Miši, Tonyju Dadiću  i Nikoli Čatlaku.

Nakon što je priču o šibenskim trubadurima u časopisu „Volim Šibenik“ objavio novinar – istraživač Stanko Ferić, kao temu za glazbeno – dokumentarni film prepoznali su je redatelj Ivo Kuzmanić i scenarist, doktor etnologije i kulturne antropologije, Aleksej Gotthardi Pavlovsky.
 

Iz kategorije: Kultura