Srijeda, 17 Svibanj 2017 13:15

S.A.R.S. otvara koncertu sezonu na svetom Mihovilu prvim akustičnim koncertom u svojoj karijeri

Napisala: 
S.A.R.S. otvara koncertu sezonu na svetom Mihovilu prvim akustičnim koncertom u svojoj karijeri

Prvi akustični koncert u svojoj karijeri kultni beogradski band S.A.R.S. održat će upravo na tvrđavi svetog Mihovila 27. svibnja i time otvoriti koncertni sezonu na toj, jednoj od najljepših pozornica u Hrvatskoj, pod sloganom Korak do zvijezda.
"Nestrpljivo očekujemo koncert na Tvrđavi Sv. Mihovila. U Šibeniku nismo nastupali šest godina, a posebno smo uzbuđeni zbog premijernog akustičnog koncerta grupe S.A.R.S. za koji se posebno pripremamo",  izjavio je povodom koncerta frontman grupe Žarko Kovačević.

Band će ovim prvim akustičnim koncertom u karijeri fanove dodatno iznenaditi posebnim aranžmanima dobro poznatih hitova.
Koncert grupe S.A.R.S organiziran je kao suradnja Tvrđave kulture Šibenik i Hrvatskog festivala putnika, koji ove sezone u Šibeniku okuplja hrvatske putnike od 25. – 28. svibnja.
Za one koji to možda nisu znali, puni naziv benda S.A.R.S. glasi Sveže amputirana ruka Satriania. Grupu su 2006. godine osnovali Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković-Lukac. Tržištu su se predstavili pjesmom „Buđav lebac“ koja je u rekordnom vremenu postala megahit a prvi album objavljuju 2009. godine te ga naslovljavaju po imenu benda.

 

Nakon uspješnih turneja i nezaboravnih nastupa, S.A.R.S. 2011. godine ponovno fascinira svoju publiku kada u suradnji s MTV-em nudi besplatan download svog drugog albuma „Perspektiva“ i ruši sve rekorde koje je postavio legendarni „Buđav lebac“. Spot za naslovnu pjesmu „Perspektiva“ 2013. godine dobiva nagradu MTV Double Platinum Awards za više od 800 emitiranja na tom kanalu.
Singlom Bojana, u suradnji s crnogorskim hip hop duom Who See, 2012. godine S.A.R.S. najavljuje svoj treći studijski album „Kuća časti“ (2013.) i osvaja prva mjesta na vodećim regionalnim top ljestvicama. Nosilac ovog albuma postaje pjesma „Lutka“ koja svojom popularnošću prestiže Perspektivu.

 

2014. na službenoj web stranici grupe osvanuo je free download četvrtog albuma “Ikone pop kulture”. Hitovi su se nastavili nizati, a spotovi odnositi nagrade. Uslijedili su albumi „Proljeće“ i „Posljednji album“ koji je zbog svog naziva na trenutak zabrinuo obožavatelje, no S.A.R.S. je i ovog puta briljirao. Prateći svjetske trendove, bend je odlučio da više neće snimati albume, već će od sada na dalje objavljivati samo singlove.
S.A.R.S. je brzo prerastao granice regije i Europe pa je turnejom počastio fanove čak i u Australiji, a 2016. godine dobio i MTV nagradu za Best Adria Act. O ljubavi i količini obožavatelja kod hrvatske publike svjedoči podatak da je 2014. godine grupa S.A.R.S. bila jedina koja je rasprodala Veliku dvoranu Doma sportova na samostalnom koncertu, a u

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!